Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školák (†13) umíral sám, maminku nepustili ani na pohřeb. Nakazil své sourozence?

Autor: sab, D. Jíchová - 
3. dubna 2020
22:27

Nemohli k němu, když umíral. Přijít nemohla rodina ani na chlapcův pohřeb. Odchod ze světa třináctiletého Ismaila z Velké Británie byl velice osamělý. Jeho matka se teď navíc děsí toho, že jí zákeřný koronavirus vezme i další z dětí. Příznaky se totiž objevily u jeho sourozenců. Na šest potomků je teď v těžké situaci sama. Jejich otec v minulosti zemřel na rakovinu.

Třináctiletý chlapec Ismail Mohamed Abdulwahab z Brixtonu v jižním Londýně zemřel na nákazu koronavirem. Selhaly mu plíce a měl srdeční zástavu. Stal se tak nejmladší obětí nákazy v Británii. 

„U Ismaila se objevily příznaky koronaviru, špatně se mu dýchalo, proto byl převezen do nemocnice. Lékaři ho okamžitě připojili na ventilátor. Nákaza se u chlapce potvrdila, svůj boj s ní nakonec prohrál. Zemřel osamocen, bez své maminky a šesti sourozenců,“ popsal v týdnu ředitel Vyšší odborné školy Madinah College Mark Stephenson, který je zároveň blízkým přítelem rodiny.

V Británii se konal pohřeb 13letého školáka Ismaila, který zemřel na koronavirus a jehož smrt šokovala - umíral zcela sám. V Británii se konal pohřeb 13letého školáka Ismaila, který zemřel na koronavirus a jehož smrt šokovala - umíral zcela sám. | Profimedia.cz

Matka a sourozenci se nyní se svým drahým chlapcem nepřišli rozloučit ani na pohřeb. Museli totiž zůstat v karanténě. Podle rodinného přítele se u dvou ze šesti sourozenců objevily příznaky této choroby.

Chlapce pohřbili na muslimském pohřebišti ve věčných zahradách na hřbitově Kemnal Park v Chislehurstu. Pracovníci pohřební služby u toho na sobě měli ochranné obleky. Z dálky je u toho pozorovala hrstka truchlících. Rodina na něj vzpomíná jako na něžného a laskavého chlapce se srdečným úsměvem.

taktone ( 5. dubna 2020 07:27 )

Celkem 7 dětí normální rodina to není. A hraje se na city. Komu? Jeho komunita, nám téže hlavy a bodá do nás nože. Tak na ten pohřeb měla jít a na návštěvu do nemocnice taky především ona matka nemá cit

nemocna ( 3. dubna 2020 23:57 )

Bezcitný ***, mohli dát přece matce oblek a pustit jí k dítěti a potom i na pohřeb, vždyt pohřebáci jsou také tak oblečení, odepírat matce jít za dítětem je bezohledné svinstvo

frantacizek ( 3. dubna 2020 23:49 )

to je to, co jsem psal teď jinde. Tenhle vir je lepší než preventivní prohlídka, odhalí skryté srdeční nebo plicní vady. Není možné, aby takhle mladý kluk, kdyby byl úplně zdravý, na tohle zemřel. V tom je si podobný s tou chřipkou, která bere ale i zdravé v této věkovce. Snad to všechny donutí zamyslet se i nad svým životním stylem, kuřáky, ty, co nesportují, zle se stravují. Kdyby to nebylo takto infekční, tak to vůbec neřešíme, jako tu chřipku, která tady je min. 2x ročně s tisíci úmrtími v populaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa