I těhotenská móda má svá pravidla a doporučení, které vám mohou pomoci se v ní zorientovat.

- Zapomeňte na obří neforemné hábity, zbytečně vám opticky přidávají na objemu.

- Volte kvalitní materiály, nejlépe přírodní, které jsou prodyšné a hypoalergenní.

- Střihy musí být pohodlné a neměly by vás nijak omezovat.

- Ano, i těhotná žena se chce líbit, ale není nutné snažit se být za každou cenu sexy a oblékat jen upnuté mini šaty.

- Věnujte pozornost kvalitnímu prádlu, které vám bude dobře sedět. Ovlivní totiž výsledný dojem z outfitu.

- Na léto se hodí zavinovací šaty, které se dobře přizpůsobí postavě a také šaty přestřižené pod prsy, rozšiřující se do áčkového střihu.

- V zimě zkustě vlněnou pelerínu či pončo, tedy kousky které můžete nosit i po porodu.

- Kvůli módě nemusíte nutně nosit boty na vysokém podpatku. Pořiďte si stylové a pohodlné baleríny či mokasíny. 

Módní policie s Inou T. z českých plesů: Totální omyl, kněžka chaosu i dámy hodné následování

Ina T. zhodnotila plesovou sezónu.

Aneta Krejčíková - Optický klam  3

Herečka, která tuto sobotu přivedla na svět dceru Toničku, krátce před porodem dorazila na tiskovou konferenci v kalhotech s širokým vertikálním pruhem. Vysoký střih do pasu je v těhotenství určitě vhodný. Ale zvolená halenka díky nařasení v pase a volánům na hrudníku přidává zcela zbytečně na objemu a opticky zkracuje celý trup a postavě to zbytečně škodí. K tomuto typu kalhot by se naopak hodil vršek, který by se do kalhot zastrčil a ukázal by se pas. Nebo naopak delší sako, které by prodloužilo postavu. Klobouky jsou skvělý doplněk, ale tento má příliš kónický tvar, takže není příliš slušivý.

Aneta Krejčíková
Autor: Profimedia.cz

Nikol Moravcová - Tah na branku   1

Co se týče módy, Nikol často balancuje na hraně vkusu. Někdy to zvládne, někdy ne, ale přesto vypadá, že si oblékání dost užívá. Při čekání první dcery se ovšem ukázalo, že jí těhotenská móda sluší a stala inspirací pro nastávající maminky. Těhotenský boho styl dotáhla k dokonalosti a vytvořila i příjemnou kolekci těhotenských šatů pro Atelier Flannel. Z této řady pochází i pastelové šaty s mašlí. Barevnost Nikol sluší, slamák opticky perfektně vyvažuje postavu a přirozené vlny celý styling mile romantizují. Kvůli podpatkům bych snad jen prodloužila délku šatů, nebo bych zvolila ploché střevíce. Tahle stylová umírněnost, kdy méně je více, Nikol moc prospívá a vypadá v ní skvěle.

Nikol Moravcová
Autor: Profimedia.cz

Lenka Zahradnická - Pohodlí minimalismu  2

Herečka na projekci filmu Past zvolila raglánové midi šaty s tzv.vodou značky Sophistic by Veronika. Tento střih dekoltu byl trendy hlavně před několika lety, v určité obměně se dá použít i dnes. Šaty jsou v jednoduchém rovném střihu s kapsami, v příjemném vínovém odstínu, který Lence sluší. Střih je lehce neforemný, mohl být upnutější, na druhou stranu chápu, že je to takto pohodlnější. Řešením by tedy bylo pohrát si se stylingem, přidat šperky, doplňky či další vrstvu. Šaty jsou tak jednoduché, že k další úpravě vyzývají. Boty působí tvrdě, měly by být vzhledem k povaze šatů elegantnější.

Lenka Zahradnická
Autor: Profimedia.cz

Lela Ceterová - Stylistu prosím!  5

Slovenská playmate založila svoji kariéru na iluzi sexbomby z devadesátek, ke které mají přispívat i obří implantáty. Stejně retro je i její šatník, který je plný extrémních výstřihů a mini šatiček. Těch se nehodlala vzdát ani při nedávném prvním těhotenství a výsledek je jednoduše tristní. Jiný stav v sobě ukrývá určitou křehkost a zároveň sílu ženy, ale snažit se být i s rostoucím břichem za každou cenu sexy je smutné. Snad v sobě v budoucnu jako žena najde i jiné hodnoty a nebude se vidět jen jako sexualizovaný objekt.

Lela Ceterová
Autor: Profimedia.cz

Aneta Vignerová -  Riskantní trefa  1

Modelka prošla těhotenstvím v podstatě jen se svým běžným oblečením. Některé outfity jí byly kvůli bříšku ušity na míru, ale klasické těhotenské módě se zcela vyhnula, a držela se po celou dobu svého oblíbeného stylu. I tento outfit její zaměření na minimalismus vystihuje a riskantní sázka na delší kožené šortky jí vyšla. Černobílá kombinace díky netradičnímu střihu nenudí a Aneta by mohla jít příkladem všem, co se obávají módních ústupků v těhotenství.

Aneta Vignerová
Autor: Profimedia.cz

Kristýna Schicková - Na hraně vkusu  2-

Modelka a sestra fotbalisty Patrika Schicka si na Český ples vybrala elastické šaty od návrhářky Petry Brzkové. Model s vlečkou je díky průstřihům na boku a obřímu dekoltu, který odkrývá i část vzdouvajícího břicha, přehmatem vůči etiketě plesu a působí zbytečně vulgárně. Jistě by šlo najít i vhodnější a elegantnější šaty. Samotná vizáž i make-up se mi líbí a nebýt extrémního výstřihu, tak to modelce velmi sluší.

Kristýna Schicková
Autor: Profimedia.cz

Andrea Růžičková Kerestéšová - Tvrdá kombinace 2-

Herečka je aktuálně dvojnásobnou maminkou a v době posledního těhotenství se snažila oblékat především pohodlně a komfortně. Což dokazuje i její outfit, který zvolila na křest knihy. Bavlněné basic triko a džíny doplnila poměrně zajímavým kabátem s ¾ rukávem. Vůči světlému kabátku je  černé triko moc kontrastní, stačilo použít jednu z barev florálních motivů, například pastelově růžovou, a vznikla by příjemná kombinace. Což může být tip i pro vás, pokud nevíte, co k podobnému kabátu vybrat. Vždy se inspirujte paletou daného kousku. Džíny mohly být méně ošoupané, ale líbí se mi detail ohrnutí, boty jsou stylově v pořádku.

Andrea Kerestešová Růžičková
Autor: Profimedia.cz

Berenika Kohoutová - Sametový omyl  3-

Herečka a zpěvačka vyrazila na křest knihy v krátkých vínových šatech. Barva šatů herečce sluší, ale samet přidává na objemu, a proto se jako materiál na těhotenské oblečení příliš nehodí. Hlavně oblast hrudníku působí kvůli odleskům daleko větší a neprokazuje Berenice dobrou službu. Áčkový střih je  v pořádku a pokud by byly šaty z vhodnějšího a kvalitnějšího materiálu, tak můžou být pohodlné a zároveň stylové. Kotníkové boty do špičky odpovídají aktuálním trendům a k šatům sedí. Kabelka se střapcem na dlouhém popruhu působí ve spojení s šaty hodně retro.

Berenika Kohoutová
Autor: Profimedia.cz

Marika Šoposká - Pánský styl  1

Herečka oblékla na novinářskou projekci filmu Hra, minimalistický outfit ve stylu pouliční pánské módy. Černé skinny džíny, basic triko, delší bomber, perka a zelený plstěný klobouk. I když je outfit v podstatě jednoduchý, je skvělou inspirací pro všechny, co hledají casual ale přesto trendové kombinace pro těhotné. Je to pohodové, komfortní a přesto si to drží svůj styl.

Marika Šoposká
Autor: Profimedia.cz

Victoria Velvet  - Uniformita v očekávání   2-

Zpěvačka je už trojnásobnou matkou, takže má s těhotenským oblékáním značnou zkušenost. Na festival, na kterém i vystupovala, zvolila klasickou těhotenskou uniformu. Tedy dlouhou košili v barvě šampaň, černé legíny a vysoké kozačky. Líbí se mi styling košile, která je převázaná páskem, ovšem kozačky působí díky klínku hřmotně a celek neurazí, ale určitě ani neoslní. Over size košile a k tomu legíny je to nejjednodušší, co se dá v těhotenství nosit. Co se mi líbí je účes a slušivý make-up. Ale věřím, že to Victoria umí s módou i lépe.

Victoria
Autor: Profimedia.cz

Fotogalerie
11 fotografií