Představitelka filmové Lídy Baarové se spokojila s představou, že tyto narozeniny stráví maximálně v obklopení sestřiček a pacientů LDN Štěrboholy. První z mnoha překvapení na sebe ale nenechalo dlouho čekat a Procházková dostala několik písemných gratulací. K narozeninám jí popřálo spoustu hereckých kolegů, například Kostkovi, kteří by Zdenku nejraději navštívili, současná situace jim to ale neumožňuje.

Rodina moderátora Václava Žmolíka (60) na to šla jinak a za Procházkovou stejně přišla, i s dárečky. Do prostorů léčebny Václav a Petra nemohli, nic netušící oslavenkyni tak alespoň zamávali z chodníku do okna. „Dnes jsme byli pogratulovat k narozeninám Zdeničce Procházkové, byť jen přes sklo,“ napsal Václav na sociální sítě.

Pro Procházkovou si Žmolíkovi připravili tašku plnou dobrot, kterou předali ošetřovatelce, osobní gratulace poté probíhaly přes telefon. Oslavenkyni téhož dne navštívily i sestry Havelkovy a ředitelka zámku Ctěnice, která jí přinesla velký malinový dort. Procházková jí za to dala nastřádané pečivo pro slepice.

V únoru si Procházková zlomila ruku a vyhledala péči domova pro seniory v pražských Vršovicích. Po pár dnech ji ovšem přesunuli do Štěrbohol. Herečce už lékaři sundali z ruky sádru a nosí pouze lehčí ortézu. Vedle artrózy kyčle a zborcené páteře ji nyní trápí vlastní budoucnost - ocitla se ve finanční tísni.

Léčebna není levná záležitost, za měsíc pobytu Procházková platí 42 tisíc, přičte-li i 18 tisíc měsíčně za byt v Praze, vyšplhají se měsíční náklady na život k 60 tisícům korun. Taková suma je pro herečku v důchodu opravdu závratná a Procházková má nyní strach, že za chvíli nebude mít z čeho platit.

VIDEO: Zdenka Procházková natáčela klip s Basikovou: Mám černé období, ale ještě ráda žiju!

Video
Video se připravuje ...

Zdenka Procházková natáčela klip s Basikovou: Mám černé období, ale ještě ráda žiju! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií