Americká herečka Lee Fierroová, která si zahrála legendární paní Kintnerovou ve filmu Čelisti světoznámého režiséra Stevena Spielberga (73), podlehla podle zahraničních médií tento víkend komplikacím způsobeným koronavirem. Dožila se však skutečně úctyhodného věku: Bylo jí 91 let.

V době, kdy se proslavila jakožto truchlící matka jedné z obětí lidožravého žraloka, jí bylo už 46 let. Její postava tehdy ve slavné scéně udeřila na policejního náčelníka Amity Beach za to, že podle ní nebral hrozbu žraloka vážně – samozřejmě aniž by věděla, že jeho pokusy o uzavření pláže byly zamítnuty hrabivým starostou města.

Přestože se Fieroová po Čelistech už více filmu nevěnovala (přestože se mihla v třetím pokračování této „žraločí“ série), plně se soustředila na divadlo a zasloužila se o propagaci a udržení divadelní scény na malém ostrůvku Martha's Vineyard v Massachusetts. Více než čtyřicet let zde pak působila jako umělecká ředitelka.

Svého postu se vzdala v roce 2017, kdy se odebrala do Ohia za svou rodinou. Poslední dny svého života ovšem strávila v domě s pečovatelskou službou, kde také zesnula. Krátce před svým skonem byla pozitivně testovaná na covid-19, jemuž vzhledem ke svému pokročilému věku i chatrnému zdravotnímu stavu nedokázala dlouho vzdorovat...

Fotogalerie
14 fotografií