Dva blonďatí bratři Štěpán a Lukáš z Přeštic, na první pohled k nerozeznání, předstoupili před porotu s jistou nervozitou, která záhy opadla, když jeden z nich usedl ke klavíru a druhý se chopil mikrofonu. „Tuhle písničku asi znát nebudete, ale my jsme se rozhodli, že tuhle píseň budeme jednou zpívat svým dětem. Je to Uspávanka od jednoho neznámého skladatele…“ uvedli ji, a jakmile spustili duet, zdálo se, že někteří členové poroty jsou zcela upřímně pohnutí. Především těhotná zpěvačka Monika Bagárová (25), co si dokonce musela tu a tam pokradmu utírat slzičky. „To všechno, co se ve mně odehrálo během vašeho vystoupení, to jsem nezažila možná za celou dobu, co tady sedím. Já vám moc děkuju,“ vyznala se jim.

I na sociálních sítích byli všichni unesení tímto songem s jímavým textem, který ve skutečnosti tak docela neznámý nebyl. Jeho autorem je totiž hudebník Jindra Kejak, držitel několika cen Porta a zároveň také bratranec známého tanečníka a baleťáka Vlastimila Harapese (73). Před devětadvaceti lety ji složil pro svého synka Davida (†25), který však v roce 2016 tragicky zahynul. Mladý muž tehdy pracoval v prunéřovské elektrárně. Při pravidelné kontrole dopravního pásu, onoho kritického dne, patrně nějak nešťastně škobrtnul – a rukama se zachytil o dopravník, který jej vtáhl a rozdrtil. Policie tehdy případ uzavřela jakožto nešťastnou náhodu…

David měl pohřeb v den svých nedožitých šestadvacátých narozenin a na jeho poslední cestě ho doprovázela právě Uspávanka, kterou pro něj jeho otec složil krátce po jeho narození. Ve své době to byla velice populární píseň a objevila se dokonce na albu Sloni v porcelánu, což byl sampler s podtitulem Písničkáři dětem, na němž se podílel například známý muzikant Jaromír Nohavica (66), Bratři Ebenové, zpívající herec Jiří Schmitzer (70) nebo Jan Vodňanský (78) s Petrem Skoumalem (76).

O tom, jak velký úspěch měla jeho Uspávanka v SuperStar, se Jindra Kejak dozvěděl až zpětně z facebooku. A podle svých vlastních slov tím byl velice potěšen. I přesto, že ani s přibývajícími lety nemizí bolest ze smrti milovaného dítěte, v srdcích rodičů a všech jeho blízkých žije stále – a to nejenom prostřednictvím této písničky, ale i dalšího songu, který pro něj Kejak složil. Ten se jmenuje příhodně David. To, že jeho jméno v hlavním vysílacím čase nezaznělo, Kejaka zamrzelo. Dvojčata se mu však omluvila, jednou soukromě, poté i před zraky všech fanoušků a příznivců prostřednictvím internetu.

„Veřejně se omlouváme za to, že pan Kejak nebyl na castingu zmíněn... Byl to velký stres. Tuhle píseň jsme vybrali až na místě před porotou, mně v tu chvíli vypadlo jméno, a hrozně moc mě to mrzí! Ještě jednou se omlouváme, pane Kejaku, a díky za to, že jste složil tak úžasnou píseň!“ sypal si Štěpán popel na hlavu, na což známý hudebník reagoval jako profesionál: „Jo, kluci, už jsme si to vysvětlili a snad se někdy uvidíme i osobně. Přeju hodně štěstí v dalších kolech a držím palce,“ vzkázal jim Kejak.

VIDEO: SuperStar: Monika Bagárová neudržela slzy!

Video
Video se připravuje ...

SuperStar: Monika Bagárová neudržela slzy! TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií