Pozůstalost od ledna tohoto roku řeší notářka Alena Procházková, která odmítá veřejně cokoli komentovat. Účastníků jednání je hned několik, není to jen vdova Ivana Gottová (44). Jména průběžně předvolávaných pozůstalých ale deník Aha! z právních důvodů zveřejňovat nebude. Každopádně dle informací přímo z jednání víme, že notářka majitelství práv na Gottův podpis do této chvíle nepřiklepla.

Velký výdělek

Důvod? „Dotyčný bude mít možnost práva prodávat, například vydavatelům nějakých knih nebo desek. A tím pádem z toho bude mít výdělek. Paní Gottová, která už jako jednatelka firmy Karel Gott Agency vlastní práva na jméno Karel Gott, by ráda tato práva získala. Ale nebude to mít jednoduché,“ řekl Aha! jeden z účastníků řízení, který si nepřál být jmenován.

Dcera má smůlu

„Já jsem byla u dědického řízení vyškrtnuta, ale jak jsem informována, jde o velmi složitá a komplikovaná jednání. Mám na to svůj názor,“ okomentovala situaci Slavíkova nejstarší dcera Dominika Gottová (46). Ta se z jednání vyšachovala smlouvou o přijetí šesti milionů korun od svého táty v roce 2015, jejímž podpisem se účasti v dědickém řízení zřekla.

Jednání s kosmetickou firmou

Kvůli tomu, kdo se stane majitelem práv na podpis Karla Gotta, notářka Alena Procházková a její právníci jednají s kosmetickou firmou LR Health & Beauty Systems. Té Karel Gott práva k užití grafické podpisy svého podpisu jednorázově prodal v srpnu roku 2015. Notářku a právníky zajímá, jak firma s právy nakládá.

VIDEO: Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den.

Video
Video se připravuje ...

Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den. David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
30 fotografií