Ačkoliv svět se nyní potýká především s pandemií koronaviru, tato nemoc se Honor osudnou nestala. „S velkým smutkem musíme oznámit smrt Honor Blackmanové ve věku 94 let. Zemřela pokojně a z přirozených příčin v Lewes v Sussexu, obklopena svou rodinou,“ oznámila rodina herečky v oficiálním vyjádření.

Legendární herečka má na kontě spoustu rolí a objevila se dokonce i v moderním akčním snímku Avengers, ale její nejslavnější úlohou zůstane vždy krásná Pussy Galore. Tedy bond girl, která se objevila po boku Seana Conneryho (89) ve snímku Goldfinger. Není divu, že kolegové teď na ni hojně vzpomínají a skládají jí hold. 

„Byla velmi milovaná a bude opravdu moc chybět svým dvěma adoptovaným dětem – Barnabymu a Lottie – a jejím čtyřem vnoučatům: Daisy, Oscarovi, Olive a Tobymu,“ doplnila rodina o dámě, která zářila i na divadle, například v My Fair Lady či Cabaretu.

O svém kolegovi Seanu Connerym sice mluvila jen v dobrém a považovala ho za velmi sexy muže, v minulosti se o něj ale otřela kvůli jeho názorům. Vadilo jí, že zatímco v Británii neplatí ani daně a skoro tu ani nežije, nezabránilo mu to přijmout od královny titul sir. To ona, jelikož má jiné politické názory, do paláce nechtěla a o pocty od královské rodiny nestála.

Loni v prosinci přitom zase z tohoto světa odešla bond girl Claudine Augerová (†78), která si s Connerym zahrála ve filmu Thunderball z roku 1965. V červnu 2018 pak zemřela vůbec první představitelka bond girl Eunice Gaysonová (†90), která rovněž s Connerym zářila v úplně první bondovce Dr. No (1962) a jako Sylvia Trenchová se objevila i v následujících Srdečných pozdravech z Ruska (1963).

Fotogalerie
50 fotografií