„S hlubokým zármutkem musíme oznámit, že Jay dne 4. dubna 2020 zemřel v důsledku zdravotních komplikací spojených s virem covid-19,“ objevila se tato smutná zpráva na oficiálních webových stránkách herce Jaye Benedicta. Herec, jenž svou kariéru pověsil na hřebíček v roce 2017 a v závěru svého života se plně věnoval jenom své postprodukční společnosti, zákeřné nemoci podlehl pouhý týden před svými devětašedesátými narozeninami.

Přestože jeho jméno není tak známé, jeho tvář se objevila v celé řadě celosvětově úspěšných snímků – bohužel mu však byly vždy svěřeny spíše menší, vedlejší role. Objevil se například ve sci-fi thrilleru Vetřelci režiséra Jamese Camerona (65), kde mu byl svěřen part Russe Jordana, zahrál si i v komiksové adaptaci batmanovského příběhu Temný rytíř povstal, za který diváci vděčí Christopheru Nolanovi (49), či v dobrodružné komedii Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, co byla natočena na motivy veleúspěšné knihy švédského autora Jonase Jonassona (58).

Jeho herecká kolegyně Vicki Michelleová (69), která se proslavila především rolí servírky v sitcomu Haló, haló!, a s níž Jay hrál v seriálu Emmerdale Farm, na sociálních sítích neskrývala svůj žal. „Jsem šokovaná zjištěním, že jeden z našich nejúžasnějších herců, laskavý a milý muž Jay Benedict zemřel. Byl ženatý s mou blízkou přítelkyní Phoebe Scholfieldovou… Moje srdce je v těchto smutných časem s ní a s její rodinou,“ štkala na twitteru. S Phoebe, taktéž herečkou, měl Jay dva dnes již dospělé syny, Leopolda a Freddieho. Z předchozího manželství měl ještě dceru Alexis.

VIDEO: Prolog k filmu Vetřelec: Covenant

Fotogalerie
13 fotografií