Po dekorativním žebříku se vyšplhal do druhého patra jednoho z panelových domů v Hrdlořezích, vypáčil balkónové dveře a šup dovnitř. V bytě si „přivlastnil“ veškeré cennosti. Klidným ho nenechaly hodinky za sto tisíc korun nebo dámské náušnice s brilianty za skoro dvě stě tisíc. Zatímco kradl, jeho dva kumpáni, muž a žena, hlídali okolí. 

Video
Video se připravuje ...

Muž vybílil byt a ukradl věci za osm set tisíc korun. Další dva hlídali okolí Policie Čr

Přišel si na pěkný majlant

Okradenou obětí byla šestačtyřicetiletá žena, která loni začátkem listopadu přišla o věci v celkové hodnotě osm set tisíc korun. Po pachatelích od té doby pátrali pražští policisté. „Na základě provedeného šetření a vyhodnocení kamerových záznamů a stop získali kriminalisté poznatky vedoucí k dopadení dvou mužů,“ uvedla v dubnu 2020 policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Policisté šetřením zjistili, že dvojice nemá na svědomí pouze výše uvedený byt. Ve volných chvílích se vloupávala do sklepních kójí nebo aut, kde svým počínáním způsobila škodu za více než dvě stě tisíc korun,“ dodala mluvčí.

V minulosti za majetkové trestné činy byli lotři už několikrát odsouzeni. Starší muž (36) nechtěl vypovídat a jeho o deset let mladší komplic se ke svým činům přiznal. 

„V současné chvíli jsou muži podezřelí ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekla Siřišťová a dodala, že oba muži jsou stíháni vazebně. Nejstaršímu hrozí až deset let v base, mladší si může odsedět tři roky. 

Fotogalerie
12 fotografií