Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Itálii se zřítil velký a frekventovaný most! Řidiči skončili v nemocnici

Aktualizováno -
8. dubna 2020
14:14
Autor: ČTK, yks - 
8. dubna 2020
12:37

U italské Aully, zhruba v půli cesty mezi Janovem a Florencií, se zřítil silniční most, který bývá velmi frekventovaný. Zraněni byli dva řidiči nákladních vozů.

U severoitalského města Aulla, zhruba v půli cesty mezi Janovem a Florencií, se dnes zřítil silniční most. Za normálních okolností je to rušná silnice, uvedla agentura Reuters. Při neštěstí byli lehce zraněni dva řidiči, sdělil mluvčí hasičů. Komunikaci podle Reuters provozuje státní správce silnic ANAS.

Celý most se zřítil v 10:25 SELČ a na místo vyrazili hasiči. Agentura Reuters napsala, že oba řidiči, kteří byli v době zřícení na mostě, byli převezeni do nemocnice s lehkými zraněními.

Podle serveru deníku La Repubblica byl jeden zraněný řidič převezen do nemocnice v Pise a druhý do nemocnice v Sant'Andrea della Spezia. Podle serveru jde o řidiče dvou dodávek.

Podle serveru deníku La Repubblica byl jeden zraněný řidič převezen do nemocnice v Pise a druhý do nemocnice v Sant'Andrea della Spezia. Podle serveru jde o řidiče dvou dodávek.

Italský server dále píše, že na mostě Albiano Magra se loni v listopadu objevila prasklina, které si všimlo také mnoho motoristů. Po provedených kontrolách ale správce silnice uvedl, že nehrozí žádné nebezpečí.

Video  U Italské Aully spadl silniční most.  - Twitter/ Polizia di Stato
Video se připravuje ...

Podle Reuters byl provoz na příslušné silnici SS330 omezený v důsledku vládních opatření v boji s koronavirovou epidemií.

Pád silničního mostu vyděsil Italy již v srpnu 2018. Tehdy se zřítila část dálničního mostu Ponte Morandi v severoitalském Janově. Při neštěstí  zemřelo 43 lidí.

Video  Letecké záběry z místa neštěstí.  - Twitter/Vigili del Fuoco
Video se připravuje ...

sekebo ( 8. dubna 2020 15:42 )

Taloši, to je evropské neštěstí. Němci, kdyby jejich banky tolik nenapůjčovaly po krk zadluženým Talošům, tak už by je z Evropy dávno vypoklonkovali. To "řešení" Koronaviru a létající mosty to jen podtrhují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání