Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Táta autobusák zemřel na koronavirus: Poslední slova patřila jeho matce

Autor: jel - 
8. dubna 2020
14:39

Londýnský řidič autobusu a tatínek malého syna Emeka Nyack (†36) zemřel tento týden na koronavirus. Jeho nešťastná maminka Anne popsala, jaká byla jeho poslední slova, i to, jak měl její syn strach, že ve své práci není proti viru dostatečně chráněn.

Anne Nyacková (62), maminka tragicky zesnulého řidiče, popsala pro deník Daily Mail poslední chvíle života svého syna. „Můj syn seděl na podlaze a vypadal opravdu zle. Byl hrozně vyděšený a rychle dýchal, držela jsem ho a on se pořád ptal, kdy tu bude sanitka,“ vylíčila zdrcená paní Nyacková pro Daily Mail, který o případech ohrožených řidičů hromadné dopravy informoval.

 „Mami, já to nezvládnu,“ to byla, jak Anne řekla Daily Mailu, jeho poslední slova. „Pak přijeli doktoři a řekli mi, abych odešla z pokoje, tohle bylo naposledy, co jsem svého syna viděla,“ dodala zdrceně. Emeka zemřel pouhé čtyři dny po tom, co byl propuštěn z nemocnice.

Její syn se prý chtěl stát řidičem autobusu od té doby, co byl malým dítětem, a svou práci miloval. V poslední době měl však obavy, že není dostatečně chráněn před nebezpečným virem. Na onemocnění covid-19 už v Londýně zemřelo celkem deset řidičů dopravních prostředků.

Podle Emekovy maminky je za jeho smrt odpovědné vedení města, které nezajistilo dostatečnou ochranu pro řidiče. „Je zničující, že právě tito řidiči slouží veřejnosti a vozí zdravotníky do práce, a přitom sami riskují  své životy ve špinavých autobusech!“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa