„Tak jsme ji dneska vyprovodili na poslední cestu. Moje maminka zemřela náhle a nečekaně 30. března...,“ svěřil se po pohřbu ve středu večer 9. dubna na svém instagramu moderátor vědomostní soutěže na ČT Kde domov můj? Aleš Háma. Smrt maminky, která přišla dřív a nečekaně, ho pochopitelně velice zasáhla.

„Dala nám s mým bráchou Tomášem, všem vnoučatům, manželovi Wolfovi, tisícům studentů a žáků, které za svůj život učila, kamarádům a kolegům obrovské množství lásky, muziky, radosti, rad a zkušeností. Vždycky nás učila pokoře, velkorysosti, spravedlnosti, zodpovědnosti a úctě k životu, lidem i k přírodě a nikdy při tom nezapomínala na nadhled a legraci... Dala nám fůru písní a foukala nám i světu do plachet, když bylo zlé bezvětří... Dneska foukáme my, aby Tvoje duše v klidu odletěla k nebi...,“ vyznal se Aleš zesnulé mamince Drahomíře, která celý život byla učitelkou hudby na střední i vysoké škole.

„Leť klidná a smířená, necháváš nás tady v nesmírným smutku z tvýho odchodu, ale věz, že tu zůstávají dva slušně vychovaný kluci, který to, co ty jsi dala Ty nám, budou dávat svým dětem i všem ostatním dál. Děkujeme za všechno mami, babi, manželko, účo, profesorko, vodačko, sbormistryně, paní a velkorysá dámo... O tátu se postaráme... Dáša forever!!!“ zakončil dojemným i úsměvným slibem Aleš Háma smutná slova o odchodu maminky, která za sebou zanechala nejen Aleše, ale také manžela Wolfa, Alešova bratra Tomáše a pět vnoučat.

VIDEO: Nova je s vámi: Aleš Háma složil píseň sestřičkám

Video
Video se připravuje ...

Nova je s vámi: Aleš Háma složil píseň sestřičkám TV Nova

Fotogalerie
27 fotografií