Otec a syn spolu vyrazili 10. prosince do německého Dortmundu na Ligu mistrů. Těšili se, jak společně zafandí svým oblíbeným „sešívaným“, jak se pražské Slavii přezdívá. Ještě než zápas začal, se ale v sektoru pro hosty odehrálo peklo, kterému musel malý chlapec přihlížet.

Nelíbila se jim šála

Táta se synem se právě chtěli usadit, ale v tom jim zabránila skupinka slávistických fanoušků. Muže obestoupila a jeden z nich mu chtěl sebrat šálu, kterou měl přehozenou přes ramena. Nejspíš ho rozlítilo, že jedna půlka šály byla červenobílá (SK Slavia) a druhá půlka modrobílá (FC Baník Ostrava). Šála se dala zakoupit na posledním finále MOL CUP mezi uvedenými týmy.

„Při incidentu došlo i k velmi hrubému násilí. Útočník držel muže kolem krku ,v kravatě', a poté ho i několikrát surově udeřil pěstí do hlavy,“ uvádí policejní mluvčí Hana Křížová. 

Případ řeší pražští krimianlisté, po oběti násilí pátrají. V celém trestním řízení je totiž klíčovou osobou. „K jeho popisu můžeme sdělit, že se jednalo o muže vyšší a robustnější postavy, na tvářích měl vousy a oblečen byl do černé bundy. Na hlavě měl černou čepici a na krku výše uvedenou šálu. S sebou měl syna, který byl oblečen do dresu SKS s číslem 8, a na krku měl taktéž ,půlenou' šálu. Z dosavadního šetření se kriminalistům podařilo zjistit, že poškozený by měl pocházet z Moravskoslezského kraje,“ popisuje Křížová. 

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci FC Slavia si podali muže, kvůli jeho šále. Celému incidentu musel přihlížet jeho malý syn Policie Čr

Policisté hledají i útočníka. „Na záběrech má na sobě zelenou delší bundu, tzv. ,parku' s kapucí, na které je kožich. Tomuto muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Křížová. Pokud má někdo poznatky k útočníkovi či oběti, má se ozvat na linku 158.

Fotogalerie
9 fotografií