Královna Alžběta II. se objevila v televizi s výjimečným projevem ke svému lidu minulou neděli, tedy 5. dubna. Uprostřed současné koronavirové krize vyslala směrem ke všem Britům zprávu plnou naděje a poděkovala zdravotníkům, kteří s virem covid-19 bojují, jak se říká, v přední linii. Kromě jejích jímavých slov tu bylo ale ještě něco jiného, co diváky zaujalo mnohem více než slova plná optimismu: královniny šaty.

Tento jasný odstín zelené barvy jim totiž připomínal takzvaný „green screen“, neboli zelené klíčovací pozadí. Ve filmovém průmyslu a dalších podobných odvětvích, například ve fotografii, se používá při tvorbě digitálních efektů a triků. Ona zelená barva se dá totiž v nejrůznějších editorech nahradit prakticky čímkoliv, a tak se záhy stane, že se Alžběta II. objeví na sociálních sítích v uniformě ze seriálu Star Trek, na hrudi má obrázek britských hudebních skupin Queen či Sex Pistols, a to včetně jejich slavného songu God Save the Queen, anebo třeba své oblíbené pejsky rasy corgi.

O britské panovnici se všeobecně ví, že je vždy dokonale upravená, nevychází ven bez své typické kabelky, ráda nosí jednobarevné kostýmky a zářivé barvy – čímž jde ale všem internetovým vtipálkům, kteří ovládají alespoň základní znalosti grafického programu Photoshop, tak trochu na ruku. Naposledy si z ní vystřelili po oslavách narozenin, což si mimochodem můžete připomenout v naší galerii.

Přestože podle někoho může být tento způsob humoru znevážením její osoby, ve skutečnosti je to právě humor, který všechny drží v těchto těžkých časech nad vodou. Tak proč se nepobavit u více či méně povedených fotomontáží?

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
62 fotografií