Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrtelná nehoda motorkářů na Nymbursku: Na místě tragédie jsou fotky jezdců a desítky svíček

Autor: VaB - 
11. dubna 2020
05:10

Z nehody dvou motorkářů u Nymburka mrazí! Nepřežil ji ani jeden z nich, jednomu bylo 23 let, druhému 28. K místu tragédie nosí lidé desítky svíček. Jsou tam i fotky obou zemřelých jezdců. Nad tím, co se vlastně stalo, ale stále visí otazníky.

K nehodě dvou motorek došlo po třetí hodině odpolední 28. března na rovné silnici u obce Přední Lhota na tahu k Nymburku. K místu se postupně sjela technika hasičů, policistů a záchranářů. Vzlétl také záchranářský vrtulník, zpět do Prahy se ale vracel prázdný. Ani jeden z havarovaných motorkářů přes rychlou pomoc nepřežil. 

Pomáhal i traktorista

Nehody si všiml i traktorista, který pracoval na jednom z polí. Podle informací Blesku přiběhl k nehodě a začal okamžitě pomáhat. „Na místě probíhala první pomoc skrze telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci,“ uvedla pro Blesk mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. První hasiči byli na místě do pěti minut. Bohužel ani okamžitá resuscitace nepomohla.

Svíčky a pomníček

Stroje navíc začaly po nehodě hořet. Podle fotek z místa musel být žár obrovský. Některé části motorek jsou stále na místě, spousta z nich nese stopy žáru plamenů. Odnesl to i jeden ze stromů a na silnici je stále vidět velký černý flek. Lidé patrně z jedné pneumatiky vytvořili pomník. Který má tragédii připomenout.

Ke stromu a k pomníčku přiložili i fotky dvou motorkářů, kteří na místě zemřeli. Nad nehodou ale stále visí otazníky. Policie neví, jak k ní přesně došlo ani zda jeli motorkáři proti sobě či ve stejném směru.

„K nehodě byl přizván soudní znalec z oboru dopravy, který provede komplexní analýzu nehodového děje a bude zkoumat technický stav motocyklů v době nehody,“ uvedla pro Blesk mluvčí policie Veronika Čermáková.

Greinfild ( 11. dubna 2020 15:47 )

A koho to zajímá????Dementi a dárci orgánů..dobře jim tak..flusnul bych jim na hrob

ninga ( 11. dubna 2020 08:37 )

policie zase něco neví? tak proč nezkoumá? mobilní operátor by jim jistě sdělil, odkud kam pánové spěchali

DWEI ( 11. dubna 2020 08:34 )

Chudáci rodiče, prarodiče a ostatní blízcí ......škoda mladých životů

iFender ( 11. dubna 2020 08:26 )

druhy...hmmm

iFender ( 11. dubna 2020 08:25 )

Uz zase prvni.To je tak,kdyz dva zavodeji tak ten s kosou temer vzdy vyhraje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání