Okresní soud v Sokolově vyhověl Půčkově žádosti a povolil, aby si zbývající čtyři měsíce mohl odsedět v klidu domova doslova s nohama nahoře. S informací přišel server iDnes.cz. Půček si trest odpykával v kynšperské věznici a neustále žádal o podmíněné propuštění. Uspěl ale nakonec ke konci svého trestu s žádostí o domácí vězení.

„Odsouzenému se přeměňuje zbytek trestu odnětí svobody (...) v trest domácího vězení,“ odpověděl předseda senátu Milan Tomeš redakci iDNES.cz. Doma je Půček už od 3. března a musí plnit určité podmínky, jinak se za mříže vrátí. V podmínkách je mimo jiné zákaz konzumace alkoholu či drog.

Osudný den

Soud napařil Půčkovi sedmileté vězení za to, že řídil pod vlivem alkoholu svůj vůz a způsobil na náměstí Kinských v Praze na Smíchově dopravní nehodu s následkem úmrtí. Svým bourákem totiž v plné rychlosti najel do studentky Marušky, která na místě zraněním podlehla. Namísto toho, aby poskytl první pomoc, anebo se alespoň zajímal o následky, které způsobil, dal se na útěk, a až teprve druhý den, když vystřízlivěl, se šel přihlásit na policii. Jeho kauze neprospělo ani to, že jeho přátelé křivě svědčili v jeho prospěch.

Video
Video se připravuje ...

Půček opět u soudu Jan Jedlička

Při soudním líčení také postrádal pokoru, když se dostavil v tričku s obrázkem pistole a nápisem „malé zbraně vyřeší vaše problémy“. K dokreslení jeho profilu pak stačí šokující obhajoba, kterou se u soudu prezentoval.

„Nevíme už, proč neuskočila, třeba byla zády, poslouchala muziku, nevíme. Poškozená se spolehla na to, že je na chodníku,“ uvedla v Půčkův prospěch jeho obhájkyně a pokračovala. „Přítomní na zastávce uskočili, protože reagovali na hlasitou hudbu. Úkolem znalce je to, aby sdělil, zda bylo pro účastníky možné dopravní nehodě zabránit. V tomto případě řidič a poškozená. Znalec uvádí, že řidič mohl zabránit dopravní nehodě věnováním se řízení. Poškozená měla podle znalce dostatek času uskočit.“
Fotogalerie
9 fotografií