Nekomerční internetová stanice United Live radio spustí své vysílání v pátek 10. dubna v 15:00 a hrát bude každý každý den po dobu 30 dní. „Dopady omezení na živou kulturu jsou obrovské. Naším společným cílem je zůstat v kontaktu s hudebníky fanoušky a nabízet jim unikátní hudební zážitky, ale třeba i pohled do fungování festivalů,“ vysvětluje producent Metronome Prague festivalu David Gaydečka.

Na rádiu budou znít jak nejrůznější hity, tak i například živé koncerty vybraných umělců, jejichž koncerty musely být z důvodu koronaviru zrušené. Dojde také na vlastní originální pořady i „retro“ okénko, zrovna jako na talkshow a podcasty či živé čtení.

Spojení komunity

Za celým projektem stojí kromě Metronome Prague festivalu velké množství hudebních festivalů, promotérů a klubů. Zapojeni jsou Beatsfor Love, Benátská noc, Blues Alive, Brutal Assault, JazzFestBrno, Folklórní léto, Festival Svojšice, Let It Roll, Metronome Prague, Open Air musicfest Přeštěnice, Pražské jaro, Respect Festival, Slovácké léto, Struny podzimu, Štěrkovna Open Music, United Islands, Forum Karlín, Fource Entertainment, Joe’s Garage, Live Nation, Obscure Promotion, 10:15 Entertainment a další se stále přidávají. Ředitelem rádia se stal dramaturg festivalu United Islands Moimir Papalescu.

Fotogalerie
35 fotografií