Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Iniciativa Štíty pro Hradiště slaví úspěch: Lékaři z regionu už mají dostatek ochranných pomůcek!

Autor: DH - 
10. dubna 2020
19:48

V Česku pomáhá každý, kdo jen trochu může. Svůj obrovský díl práce odvádějí i majitelé 3D tiskáren z celé republiky, kteří dávají síly dohromady a tisknou pro zdravotníky nedostatkové ochranné pomůcky. Za stejným účelem vznikla i skupina s názvem Štíty pro Hradiště.

Štíty pro Hradiště je skupina na facebooku, která sdružuje 3D tiskaře z oblasti okolo Uherského Hradiště, již se rozhodli, že pomohou tamním nemocnicím a dalším institucím v boji proti koronaviru v takzvané první linii. Jejich příspěvek je pak prostý. Ve velkém vyrábějí na 3D tiskárnách ochranné štíty.

Skupina potřebovala na začátku finanční podporu, aby mohla nakoupit potřebné komponenty, a proto vznikl transparentní účet, kam mohli lidé přispívat. Peněz se vybral dostatek, ale tiskařům chyběl materiál. I ten se naštěstí podařilo rychle sehnat, a do nemocnic v okolí tak dobrovolníci mohli dodat stovky a stovky hotových výrobků na ochranu lékařům.

Podle správce skupiny Zdeňka Korvase už dál nepřijímají žádné finanční dary, protože od lékařů nepřicházejí další objednávky, což znamená jediné. Lékaři v okolí Uherského Hradiště mají konečně dostatek řádné ochrany proti koronaviru. Velkou zásluhu na tom mají právě dobrovolníci ze skupiny Štíty pro Hradiště a všichni dobrodinci, kteří zaslali pomohli finančně.

„Díky našim podporovatelům, kteří zaslali finanční dar na transparentní účet, jsme pokryli veškerou poptávku po štítech pro lékaře a pracovníky v sociálních službách na Uherskohradišťsku,“ napsal Korvas na facebook. Štíty od něho a jeho kolegů využívá třeba nemocnice v Kyjově, Domov pro osoby se zdravotním postižením v Medlovicích nebo pracovníci sociálních služeb v Uherském Brodě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa