Dieter Laser se narodil ještě v dobách nacistického Německa. Byl uznávaným hercem, který své schopnosti předváděl nejenom ve filmech a seriálech, ale také na divadelních prknech. Svět si ho nejvíc pamatuje z děsivého nizozemského hororu Lidská stonožka z roku 2009 režiséra Toma Sixe.

V něm ztvárnil zvráceného doktora Josefa Heitera, který rozřízne ústa a anální otvory třech unesených lidí, aby z nich vytvořil lidskou stonožku s jedním propojeným trávicích traktem. Sám režisér tvrdil, že mu doktoři potvrdili, že jde o zákrok 100% lékařsky možný. Šlo nejspíš ale jen o reklamní trik.

Byl to metodický herec

Herečtí kolegové z Lidské stonožky o něm po natáčení tvrdili, že jde o metodického profesionála, který na place prakticky s nikým nemluvil, protože se naprosto vžil a ponořil do své role. I když nabídky Toma Sixe nejdříve odmítal, nakonec se k sérii Lidská stonožka vrátil.

V jejím třetím díle si zahrál perverzního ředitele věznice Billa Bosse, který se rozhodl nechat sešít k sobě anály a ústy 300 vězňů. Smrt zastihla Lasera už na konci února. Jeho bližní však o ní informovali fanoušky na sociální síti až nyní. Reakce fanoušků hororu byly plné překvapení a smutku.

Zemřel na konci února

Je nám velmi líto, že vás musíme informovat, že Dieter Laser zemřel 29. února 2020,“ stojí v příspěvku na facebooku. Příčina smrti Lasera zůstává záhadou. Rodina ani jeho management se k ní dosud nevyjádřili. Laser se však herectví věnoval do posledních chvil. Ještě loni vystupoval v divadle, kde hrál v inscenaci Proces.

Fotogalerie
11 fotografií