Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sestřička Sára, kterou chválil Boris Johnson: S nedostatečným respirátorem pracovala dál, zemřela týden od nákazy

Autor: rc - 
12. dubna 2020
09:36

Sara Trollopeová věnovala třiatřicet let života péči o druhé lidi. Jednapadesátiletá zdravotní sestra měla jen několik měsíců do odchodu do důchodu. Nakazila se však nebezpečným koronavirem a svůj boj o život prohrála. Práci sestry, která byla oddaná své práci, dokonce ocenil i premiér Boris Johnson.

Koronavirus si ve Velké Británii vyžádal už jednadvacet životů zdravotních pracovníků. Jedním z nich je i zdravotní sestra Sara Trollopeová. Podle jejích spolupracovníků byla Sara oddaná své práci, kterou vykonávala už třiatřicet let. O nemocné se starala i tehdy, kdy nemocnice v Hillingdonu neměla dostatek ochranných pomůcek. Ovšem oddanost práci ji stála život. Sara se nakazila koronavirem a o týden později zemřela. „Pracovala s nedostatečným respirátorem a dostala covid-19. Bojovala statečně sedm dní, dokud ji to nepřemohlo, zemřela poklidně,“ napsala na sociální síť její kolegyně Tracy Woodsová.

„Sara se velice starala o své pacienty a zaměstnance a zcela milovala svoji práci. Bohužel ji to stálo život,“ dodala ve smutné zprávě.

Sara se navíc starala doma o svého manžela Garyho, bývalého vojáka, jenž utrpěl vážná zranění, která mu obrátila život naruby. Manželé spolu vychovávali syna Kyla. „Všechno, co kdy chtěla dělat, bylo starat se o lidi,“ uvedl její manžel pro britský deník Daily Mirror s tím, že Sara pracovala jako zdravotní sestra už od osmnácti let. „Vzdala ses svého života proto, aby ses starala o tolik lidí. Je to tak nespravedlivé,“ napsal na sociální síť Kyle.

V dubnu minulého roku do nemocnice, kde Sara pracovala, zavítal i nynější premiér Boris Johnson, který po návštěvě na svou webovou stránku napsal: „Bylo opravdu inspirující setkat se s těmito angažovanými týmy, které vykonávají tak fantastickou práci a poskytují bezpečné a terapeutické podpůrné prostředí pro ty, kteří to potřebují,“ napsal tehdy ministr a přiložil fotografii, na které je se Sarou.

villon ( 12. dubna 2020 15:46 )

Nejspíš nějaký šunt z Číny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa