Přestože koronavirová epidemie pustoší celý svět a málokdo v ní dokáže vidět nějaké klady a pozitiva, jedno jí upřít nelze: Probouzí v lidech obrovskou solidaritu. Hromadně se šijí roušky, nakupuje se pro seniory a matky-samoživitelky… a ti, co mají větší finanční rezervu, neváhají podpořit ty, jimž se ochranných pomůcek nedostává. Bohužel třeba zdravotníkům, co se v boji se zákeřnou chorobou angažují nejvíce. Jedním z takovýchto dobrodějů byl i bývalý kalifornský guvernér, herec a kulturista Arnold Schwarzenegger.

Hvězda filmů Terminátor či Predátor se rozhodl přispět částkou milion dolarů (téměř 25 milionů českých korun) lékařům, zdravotním sestrám a zkrátka všem, co pracují v nemocnicích. „Nikdy jsem nevěřil v sezení na gauči a stěžování si na to, jak špatné věci se kolem nás dějí. Vždy jsem věřil v to, že každý z nás by měl udělat všechno, co je v našich silách, aby se to zlepšilo,“ napsal na instagram nejslavnější kulturista všech dob, držitel ocenění Mr. Olympia a Mr. Universe.

Věnovat potřebným nemalou částku je podle něj tím nejjednodušším způsobem, jak ochránit „skutečné akční hrdiny v první linii“„Jsem hrdý, že jsem se toho mohl stát součástí,“ dodal Arnold s tím, že doufá, že jeho příkladu budou následovat i ostatní. 

V komentářích se za tento čin dočkal mnoha pochvalných slov, a to i od řady hereckých kolegů. „Tohle je velice důležité! Prosím, darujte!“ vyzval fanoušky i komik Jim Belushi (65), jenž si se svalnatou hollywoodskou celebritou, původně pocházející z Rakouska, zahrál v akční komedii Rudé horko. Jakou částku ovšem daroval zdravotníkům on, tím se však již nepochlubil.

O něco dříve se rozhodla finančně podpořit dva fondy poskytující pomoc proti onemocnění virem covid-19 zpěvačka Pink (40): 500 tisíc dolarů věnovala Nouzovému fondu nemocniční nemocnice ve Filadelfii a 500 tisíc dolarů krizovému fondu města Los Angeles. Alecia Beth Mooreová, jak zní civilní jméno interpretky hitů Try, So What nebo Rise Your Glass, totiž koronavirus úspěšně překonala a tímto způsobem se rozhodla vzdát hold všem odborníkům.

VIDEO: V roce 2015 byl slavný Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři!

Video
Video se připravuje ...

Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři! Blesk

Fotogalerie
80 fotografií