Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejděsivější kočka na světě? Ve skutečnosti je to ten nejmilejší domácí mazlíček!

16. dubna 2020 | 06:00

Možná by se hodila do reklamy na krém proti vráskám. Kůže má opravdu víc než dost. Tváří se jako čínský bůh pomsty, doma je to prý největší mazel. Lidé se jí bojí, nám ale přijde roztomilá. Co na ni říkáte vy?

Xherdan je zajímavá nejen svým jménem, ale také tím, jak vypadá. Je to bezsrstá kočka don sphynx. Stala se hvězdou na sociálních sítích. Kočky této rasy nemají chlupy a jejich majitelé se o ně musí starat daleko pečlivěji než o obyčejná zvířata. Xherdan sice chybí srst, zato jí přebývá kůže. Mohla by hrát v reklamách na krémy proti vráskám, co říkáte?

Stále zamračená kočka vás probodne pohledem. Vypadá jako darebák, který by se v animovaných filmech snažil ovládnout svět, ve skutečnosti je to ale naprostý miláček. "Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Je to absolutní mazel. Strašidelně opravdu jen vypadá," vypráví majitelka této zajímavé kočičky. 

Mazlivá Xherdan je milována také svými fanoušky na sociálních sítích. Při pohledu na její fotky se většina lidí přece jen usměje. "Jsou samozřejmě i lidé, kterým se má kočka nelíbí. Jejich komentáře mě nezajímají. Xherdan je, myslím, unikátní," je přesvědčena její majitelka. My s ní souhlasíme! A co myslíte vy?

 

Autor: Adéla Ondroušková