Princ Harry údajně přestal používat svůj královský titul a rovněž i své oficiální královské příjmení Mountbatten-Windsor poté, co se nastěhoval do Los Angeles. Podle některých zdrojů ho neudal při vyplňování formulářů na založení své nové cestovní agentury Travalyst, která spadá pod jeho projekt udržitelného cestování. Vzdal se také příjmení Wales, které používal během školních let.

Místo toho si vévoda postupně zvyká na delší, léč méně vznešené jméno – princ Harry Charles Albert David, vévoda ze Sussexu. Přestože je na webové stránce iniciativy stále psán jako Jeho královská Výsost vévoda ze Sussexu, jedná se o chybu – titul královské Výsosti mu byl k 31. březnu, tedy ke dni, kdy on i Meghan Markleová (38) oficiálně opustili role předních členů britské monarchie, odebrán. Proto žádá i své nové americké kolegy, aby ho neoslovovali „princi“ nebo „vaše Výsosti“, ale pouze Harry.

Sama Meghan byla královnou dříve vyrozuměna, že se musí vzdát svého oficiálního královského příjmení Sussex. Místo něj ale bude moci pojmout rodinné jméno Mountbatten-Windsor, které nese i jejich syn Archie Harrison.

Globální iniciativu za udržitelné cestování Travalyst založil princ Harry loni v září v době, kdy byl kritizován za příliš časté létání soukromým tryskáčem a znečišťování ovzduší. Travalyst si klade za úkol proměnit cestovní průmysl na jeho udržitelnější a ekologičtější verzi.

VIDEO: Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan

Video
Video se připravuje ...

Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan. 

Fotogalerie
84 fotografií