Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kynologové truchlí: Zemřela legendární záchranářka a milovnice pejsků paní Milena (†81)

Autor: DH - 
15. dubna 2020
12:24

Těsně před Velikonocemi, ve středu 8. 4., zemřela ve věku jednaosmdesáti let zakladatelka Jihočeské záchranné brigády kynologů Milena Kubová. Psy milovala, učarovalo jí plemeno německého boxera.

Jihočeská záchranná brigáda kynologů o smrti svojí členky informovala na svém facebooku. Všichni jsou z události velmi smutní, Milenku milovali, označovali ji za jeden z pilířů brigády.

„Patřila mezi jedny z neobětavějších členů, i přes svůj vysoký věk nechyběla na žádné důležité akci, ale ani na žádném ‚obyčejném‘ tréninku nebo ukázce pro veřejnost,“ napsali kynologové.

Přátelé na ni budou vzpomínat jako na usměvavou, elegantní milovnici psů, která měla za druhý domov cvičák na Hluboké. Milovala plemeno německých boxerů, se kterými získala řadu ocenění. „Boxerkářka tělem i duší, držitelka druhé výkonnostní třídy, mnohonásobná účastnice MR záchranných psů, úspěšná chovatelka, čestný člen JčZBK, člověk s otevřeným srdcem,“ doplnila brigáda.

Svaz české brigády kynologů udělil Mileně čestné členství za její celoživotní přínos výcviku psů. Osudovými se pro ni stali tři milovaní boxeři Donar Lemiku, Nextra Krumbox Czech a Axina Sobox JaSe.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi