Naprosto ohavně se zachoval mladík, po kterém teď pátrají policisté. Nejprve 30. ledna napadl ve Stroupežnického ulici v Praze 5 jiného muže a ukradl mu telefon. „Poškozený tak bohužel doplatil na svou ochotu pomoci neznámému, který ho požádal o pomoc se zorientovat ve spletitých pražských uličkách. Když se snažil pomocí svého mobilu domnělému zbloudilci ukázat správný směr cesty, ten ho nečekaně udeřil do tváře, telefon mu vyrval z ruky a z místa utekl,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

O den později si pak troufl na bezbrannou stařenku (88). Ta si v Praze 5 vybrala z bankomatu peníze, pak šla na nákup a vracela se domů. Celou dobu – víc než dvě hodiny – ji gauner sledoval. Když už byla skoro u domu, muž k ní přiběhl, vytrhl jí kabelku z ruky a vzal nohy na ramena. „V kabelce měla žena kromě osobních dokladů a platebních karet i několik desítek tisíc korun, které si s manželem naspořila a byla to jejich jediná hotovost,“ uvedl mluvčí.  

Muže zachytily kamery, pokud ho poznáváte, volejte na linku 158. Za loupež a krádež na zvlášť zranitelné osobě mu hrozí až deset let v base. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže podezřelého z loupeže a krádeže v Praze 5. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií