Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pokus o vraždu na Kladensku: Cizinec útočil řeznickým nožem!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:David Malik)
Autor: ČTK, VaB - 
15. dubna 2020
18:06

V Otovicích na Kladensku došlo v sobotu k pokusu o vraždu! Opilý cizinec měl na grilování napadnout svého známého. Způsobil mu poranění ohrožující život. Útočit měl řeznickým nožem.

Policie obvinila muže z pokusu o vraždu řeznickým nožem v Otvovicích na Kladensku. Při sobotním grilování podle policie napadl svého známého, způsobil mu zranění ohrožující život. Zranil i jeho matku, která se podezřelému snažila vytrhnout nůž z ruky. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až 18 let vězení, nyní je obviněný cizinec ve vazbě, sdělila ČTK středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. 

Podezřelý je stíhaný za pokus o vraždu a ublížení na zdraví. Podle policistů v sobotu před 22:00 po předchozí slovní rozepři a pod vlivem alkoholu řeznickým nožem s více než třiceticentimetrovou čepelí několikrát bodl svého známého do břicha. Zraněný je stále v nemocnici.

„Kriminalisté, kteří přijeli na místo, dvaatřicetiletého cizince, který byl značně pod vlivem alkoholu, zadrželi a současně si na místo vyžádali i služebního psa k prohledání okolí incidentu. Pes do 15 minut nalezl i důkazní materiál, tedy nůž, kterým měl obviněný obě osoby napadnout," dodala mluvčí.

Kriminalisté podali návrh na vazební vyšetřování, který soudce přijal, aby se obviněný neskrýval a nevyhýbal trestnímu stíhání či neovlivňoval nevyslechnuté svědky. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání