Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranář Tony s manželkou Terezou kvůli koronaviru uvízli v Saúdské Arábii: Pandemii čelí každý den

Autor: DH - 
20. dubna 2020
11:30

Tereza normálně žije s manželem Tonym v Irsku, kvůli pandemii koronaviru je ale uvězněná v Saúdské Arábii. Místo fňukání ale partneři dali ruce k dílu a místním začali v kritické situaci pomáhat. Tony je denně ve styku s nakaženými jako záchranář.  

Pár se do Saudské Arábie přestěhoval už v roce 2014, když se Tony po práci pro OSN rozhodl vzít místo záchranáře v největší nemocnici v zemi, která se nachází v Jeddahu. Tony chtěl podle svých slov vždy pomáhat lidem, prý to miluje. Kvůli pandemii koronaviru se ale se svou českou ženou Terezou dostali do vážné životní situace.

V Saúdské Arábii bylo v půlce dubna přes 5 700 potvrzených případů nákazy koronavirem a zemřelo tam už 73 lidí s nemocí covid-19, kterou koronavirus způsobuje. Tony, který denně slouží několik hodin na ambulanci, vozí také nakažené pacienty. „Nosím rukavice a v posledních dnech i celý ochranný oblek a masku N95. Jsme dobře chráněni,“ přiblížil muž situaci v arabské zemi pro deník Irish Times. 

Jeho manželka Tereza také pomáhá. Jako profesionální instruktorka zumby nyní poskytuje přes internet zdarma lekce, aby odreagovala ty, kteří se doma nudí, nebo je situace okolo pandemii stresuje. „Má to skvělou odezvu a lidé jsou díky tomu hned milejší. Každý, kdo se zapojí,“ popsal Tony.

Irský záchranář také řekl, že by se určitě moc rád vrátil do své rodné země a pomohl tamním záchranářům, což ovšem v tuto chvíli bohužel nemůže. Pomáhat ale smaozřejmě musí kdekoliv zrovna je.

„Se ženou se jezdíme pravidelně koupat nebo potápět do Rudého moře, ale to teď nesmíme. Nemůžeme se potkávat ani s našimi přáteli,“ uvedl Tony. jak to v dnešní době kvůli pandemii v Saúdské Arábii chodí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi