V roce 2009 se na hradě Karlštejn Lukáš Kunst stal zástupcem kastelána Jaromíra Kubů. Jmenován do funkce kastelána byl od 1. ledna roku 2019.

„Na hradě jsme nejvýš. V podhradí je ještě pan starosta a v rámci Národního památkového ústavu je nade mnou také jeho vedení,“ řekl v pořadu Karla Šípa Všechnopárty Lukáš Kunst. Kolegyně z jedné nejmenované památky UNESCO o něm říká, že je dveřník, klíčník a domovník.

Šípovi přiznal, že do hradu, který je poměrně dost na kopci, jezdí i přes vesnici, kde je pro ostatní pěší zóna: „Kdybych jí měl chodit po všech pracovních schůzkách pěšky, tak z té mé mnohahodinové pracovní doby moc nezbude.“

Mezi koníčky Lukáše Kunsta patří běhání. Dokonce jej kolega vyhecoval, že spolu půjdou na půlmaraton. Zasportuje si i na hradě Karla IV., návštěvníky upozorňuje, že do kaple sv. Kříže, která je ústředním posvátným prostorem hradu, nacházejícím se ve druhém patře hlavní věže, je to 682 schodů.

Zahrál si vyšetřovatele, estébáka i Němce

Lukáš Kunst si mimo divadelních prken zahrál také na televizní obrazovce. Bylo to třeba v Případech 1. oddělení, kde ztvárnil velitele specializované pohotovostní jednotky. Ve filmech dostal role vyšetřovatele, estébáka nebo Němce.

Fotogalerie
8 fotografií