Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maminka porodila dvojčátka lehčí než plechovka fazolí: S jedním synem se musela rozloučit

Autor: jžk - 
19. dubna 2020
07:20

Teprve devítiměsíční Ashley se narodil i se svým bráškou Joem v pouhých 23 týdnech těhotenství. Jejich matka Talia Keatesová (33) z Wiltshire je porodila v dubnu loňského roku a chlapečci byli tak malí, že vážili méně jak plechovka fazolí. Menšímu z dvojčat bylo po dlouhém boji diagnostikováno chronické onemocnění a v lednu zemřel rodičům v náručí.

Talia byla již čtyřnásobnou matkou, když se dozvěděla, že čeká dvojčata. Těhotenství bohužel neprobíhalo tak, jak mělo, a proto chlapce přivedla na svět o neuvěřitelných 17 týdnů dříve! Děti se narodily tak předčasně, že ani jejich oči nebyly vyvinuté natolik, aby je dokázaly otevřít. Obě děti hned po porodu přesunuli na jednotku intenzivní péče, kde chlapci zůstali čtyři a půl měsíce.

Joe vážil 429 gramů, Ashley pouhých 403. Jejich rodiče byli varováni, že chlapečci možná nepřežijí, ale po propuštění z nemocnice se zdálo, že mají vyhráno. Menšímu Ashleymu však v listopadu diagnostikovali nevyléčitelnou plicní hypertenzi v důsledku chronického onemocnění plic, kterým obě dvojčata trpěla kvůli předčasnému porodu.

Chlapci nadále dostávali přídavný kyslík kvůli nedostatečně vyvinutým orgánům, lékaři však rodinu ujišťovali, že jim plíce rostou v pořádku. Všichni si mysleli, že se tedy obě dvojčata zcela uzdraví. Talia s Oliverem si však začali dělat starosti, když Ashley nepřibíral jako jeho bráška a také potřeboval více kyslíku. V Bristolské dětské nemocnici mu diagnostikovali plicní hypertenzi, která by mu časem poškodila srdce a mohla vést k jeho selhání.

To, že Ashley svůj boj o život nevyhraje, oznámili lékaři zdrceným rodičům 16. ledna. Ashley byl trvale připojen na ventilátor, a tak by to zůstalo po zbytek jeho těžkého života. Malého bojovníka se proto rozhodli od přístrojů odpojit. Ještě tu noc zemřel mamince v náruči.

„Objímali jsme ho 40 minut, než mi náš malý chlapeček zemřel v rukou, nikdy se přes to nepřenesu,“ vzlykala rozrušená Talia. Její máma Linzey (56) tu noc hlídala Ashleyho sourozence a tvrdila, že Joe vycítil, když jeho bráška zemřel. Prý se v ten moment rozplakal.

Malý Joe má už skoro pět kilo a všechno nasvědčuje tomu, že bude žít plnohodnotný život. Talia nyní ukládá Ashleyho věci do paměťové schránky, kterou předá jeho dvojčeti po dosažení dospělosti jako památku na ztraceného bratra. „Vím, že mu jeho dvojče chybí,“ řekla Talia. „Oba tvrdě bojovali a já na ně budu navždy hrdá. Ashley svou bitvu možná prohrál, ale v našich srdcích zůstane navždy,“ uzavřela statečná maminka.

adeso ( 19. dubna 2020 18:58 )

co to je dneska za trend? Mají bídu berou dávky a čtyři děcka jim nestačili? To bych si musel uříznout....

debilek_z_redakce ( 19. dubna 2020 09:46 )

A ty fazole jsou ve slaném nálevu, v kyselém, v tomatové omáčce??? Prosím, upřesněte! Šíleně mě z toho mrazí, potřebuji znát přesnou odpověď na mou otázku! 🤣🤣🤣🤣­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🤣🤣

kondori ( 19. dubna 2020 08:42 )

hmm tak tedy u těch fotek máte fakt dobré počty-narodila se o 17 měsíců dříve..kontroluje u vás někdo texty?

Zobrazit celou diskusi