Celé počínání obou mužů zaznamenala bezpečnostní kamera hobby marketu. Muži se podle záznamu delší dobu zdržovali u regálů a zboží si dokonce fotili. „K první krádeži došlo 6. února, jeden z mužů vzal vrtačku z regálu, dal si ji do svého batohu a odešel z prodejny,“ říká pražská policejní mluvčí Hana Křížová.

Po úspěšném lupu se na místo vrátili druhý den kolem 17:30, ale s ukradenou bruskou daleko neutekli: „V elektro oddělení odcizili brusku úplně stejným způsobem. Muže, který měl brusku v batohu, zastavil v prostoru za pokladnou pracovník bezpečnostní agentury a posléze ho předal policistům,“ popisuje události mluvčí. „Muži svým jednáním způsobili škodu za téměř 8 tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení jim hrozí za trestný čin krádež až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodává Křížová.

Video
Video se připravuje ...

Dva muži ukradli brusku a vrtačku v hobby marketu v Horních Počernicích. Jednoho chytla ostraha, po druhém pražská policie pátrá. Policie ČR

Druhého podezřelého z krádeže se policistům doposud nepodařilo najít, a proto žádají o pomoc veřejnost. Hledaný je ve věku kolem 25–30 let, vysoký asi 180 cm. Oblečen byl do černé bundy s kapucí, černých kalhot, na hlavě měl černou kšiltovku, na nohou bílé boty a přes rameno černou taštičku. Pokud poznáte muže na kamerových záznamech nebo na fotografii, kontaktujte tísňovou linku 158.

Fotogalerie
3 fotografie