Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavné ženy, které si vzaly gaye! Která to udělala dobrovolně a komu to zničilo život?

11. října 2023 | 06:00

Může se to vlastně stát každé z nás. Vezmete si muže, máte s ním rodinu a on po letech přizná, že vše jen předstíral, doopravdy je totiž homosexuál. Přesně tohle se stalo několika slavným ženám. Kdo se s tím vyrovnal a komu toto zjištění zcela zničilo život?

Mezi slavnými ženami, které strávily část svého života s gayem, jsou i Češky. Mezi takové patřila například herečka Květa Fialová. Ta o homosexualitě režiséra a scénáristy Pavla Háši prý věděla. Jejich soužití tak bylo velmi netradiční, ale herečce to nevadilo. Naopak byla ráda. V pouhých patnácti letech ji totiž znásilnili dva vojáci. Jednoho večera ji probudili v pokoji a dali na výběr - buď se od obou nechá znásilnit, nebo ji zabijí. Pro Květu Fialovou byl tento otřesný zážitek první sexuální zkušeností a po něm se heterosexuálním mužům raději vyhýbala. Vstoupit do manželství s homosexuálem byla její svobodná volba. S Pavlem Hášou strávili dlouhých dvaapadesát let života a sex spolu měli jen, když se pokoušeli o dítě. Měli spolu dceru Zuzanu.

VIDEO: Už budu! Nahoře a dole u gayů? Štěpán prozradil, jak se to liší

Video se připravuje ...
Už budu! Nahoře a dole u gayů? Štěpán prozradil, jak se to liší • VIDEO: pdc, ub, Jedlička, Marek

Stejnou zkušenost má také Fran Drescher alias ztřeštěná chůva Fine ze seriálu Chůva k pohledání. Ani v jejím případě ale nešlo o negativní zážitek. Se scenáristou Peterem Marcem Jacobsonem byli manželé dlouhých jednadvacet let a herečka prohlásila, že o jeho skutečné orientaci neměla ani tušení. Jejich vztah totiž klapal po všech stránkách. Peter se svou homosexualitu snažil léta potlačovat, ale nakonec se s ní smířil. Bývalé ženě se svěřil teprve rok po rozvodu a nadále zůstali velmi dobrými přáteli i spolupracovníky.

Zklamaná Tomicová

Ne u všech žen to ale bylo tak jednoduché. Dlouhá léta žily s homosexuálem, aniž by o tom věděly, a když se to dozvěděly, doslova je to semlelo. Takovou zkušenost má například oblíbená herečka Pavla Tomicová, která neměla v lásce úplně štěstí. První manžel, se kterým má syna Adama, byl totiž homosexuál a pravdu herečce řekl až na konci desetiletého manželství. "Nejvíc jsem se trápila tím, že jsem žila tak dlouho v nepravdě, ale můj bývalý muž mi tehdy řekl, že mě měl tolik rád jako člověka, že ho to zmátlo, že si myslel, že to půjde,” uvedla kdysi v rozhovoru pro Blesk herečka. Když se po prvním velkém zklamání dala dohromady s hercem Ondřejem Malým, věřila, že vedle sebe zestárnou. Ten ji však po devatenácti letech manželství opustil kvůli herecké kolegyni Kristýně Kociánové.

Rodinné prokletí

Na světě snad nenajdete jediného gaye, který by nemiloval legendární Lizu Minnelli. Jeden takový si ji dokonce v roce 1967 vzal za ženu. Hudebník Peter Allen byl s herečkou ženatý sedm let, o své orientaci moc dobře věděl, a tak je vlastně zvláštní, že jí u oltáře řekl ano. Liza později uvědla, že byla poslední, komu došlo, že je její manžel gay. V osmačtyřiceti letech zemřel Peter na AIDS.

Stejnou zkušenost jako Liza Minnelli měla i její matka, legendární hollywoodská herečka Judy Garland. Lizin otec Vincente Minnelli byl prý gay a před svým příchodem do Hollywoodu se tím nijak netajil. Po rozvodu s Judy se ovšem ještě třikrát oženil, aby zamaskoval svou orientaci. Judy Garland si pak znovu vzala gaye. Tentokrát šlo o herce Marka Herrona, se kterým se však rozvedla i kvůli jeho násilnickému chování.

Autor: Aneta Valešová