Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální vražda cyklistky (†51) na Olomoucku: „Zabil mi kamarádku!“ smutní žena

Autor: VaB - 
20. dubna 2020
12:48

Českem otřásla nesmyslná brutální vražda nevinné ženy (†51)! Za pouhých 36 hodin zadržela zásahová jednotka podezřelého muže. Recidivista si svou oběť vybral náhodně. Podle policistů ji napadl a brutálním způsobem usmrtil. Lidé zavražděnou paní oplakávají. Popisují ji jako hodnou ženu.

Ve středu měl sedmatřicetiletý muž zamířit k olomoucké čtvrti Chválkovice s otřesným úmyslem: vraždit! Svou oběť si podle policie nejspíš vybral náhodně. Stala se jí teprve jednapadesátiletá cyklistka, která jela za svým známým. Recidivista, v lednu propuštěný z vězení za majetkovou činnost, ženu brutálně napadl a pak zavraždil. 

Policie ze začátku pracovala s informací, že se žena ztratila. Později se ale nalezlo ženino kolo. „Spustila se pátrací akce v okolí jízdního kola, a to i s využitím psovodů. Po krátké chvíli zhruba 500 metrů od kola našla policie tělo ženy, která již byla mrtvá. Po prvotním ohledání bylo zřejmé, že došlo k surovému útoku na tuto ženu,“ uvedl náměstek ředitele pro SKPV v Olomoucí Radovan Vojta. Policie neuvedla, jak měl muž svůj čin spáchat. Podle FTV Prima použil sekeru. 

Kriminalisté takřka okamžitě sestavili speciální vyšetřovací tým, který čítal 50 kriminalistů. Podezřelého se jim podařilo dostihnout už za 36 hodin. Zadržení provedla s velikou razancí Zásahová jednotka Moravskoslezského kraje. 

Zabil mi kamarádku!

Otřesný čin zasáhl všechny, kdo ženu znali. „Zabil mi kamarádku, h*jzl,“ napsala na facebooku jedna uživatelka. Podle ní to byla skvělá žena a hlavně sportovkyně. „Vůbec to nedokážu pochopit, byla sluníčko,“ popsala své pocity. 

Video  Policie v Olomouci dopadla vraha ženy  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Situace je pro ní o to horší, že se spolu znaly, byly na plese, zavražděná k ní chodila do práce. „Hodně jsme se kamarádily,“ napsala.

Pomocnou ruku přiložili i hasiči z Olomouce – Chválkovic. „Je to strašné, co se stalo v blízkosti naší zbrojnice. Už ve čtvrtek ráno nás kontaktovali kriminalisté k poskytnutí záznamů z bezpečnostních kamer k dalšímu vytěžování důkazů,“ napsali na facebooku.

Hrozí mu doživotí

Policie obvinila muže z vraždy. Za tento čin mu hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 let, případně i výjimečný trest, což je 30 let až doživotí. Podali také návrh na vzetí obviněného muže do vazby.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání