Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrůzné podmínky v domově pro seniory: Personál se rozutekl a zemřelo přes 30 lidí!

Autor: jel - 
20. dubna 2020
12:24

Policie se pustila do vyšetřování soukromého domova pro seniory Herron, který se nachází nedaleko kanadského Montrealu. V domově zemřelo jednatřicet lidé za necelý měsíc! Rodiny zesnulých se zlobí, domov měl údajně od vypuknutí koronavirové pandemie v Kanadě zanedbávat péči. 

Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že když koncem března převzalo kontrolu nad soukromým domovem, v němž žije asi 150 seniorů, podmínky uvnitř byly naprosto zoufalé. Navíc většina zaměstnanců domov opustila. Společnost, která domov vlastní, se však brání, že vyvinula po vypuknutí pandemie mimořádné úsilí, ale dostalo se jí nízké vládní podpory. O případu informovala kanadská CBC.

Podmínky v zařízení se údajně zlepšily až v době, co jej převzala do správy vláda. Za pár dní se domov podle dobrovolnice Mandy Leonardové zbavil pachu výkalů a smrti, přesto však zatím není vyhráno. „Viděla jsem muže mrtvého v jeho posteli. Nečekala jsem to,“ popisuje svůj nepříjemný zážitek. „Nesla jsem mu snídani a on byl mrtvý. Bylo zjevné, že už je mrtvý delší dobu,“ dodává Leonardová.

„Starší lidé jsou zanedbáváni, přitom by měli mít přednost,“ řekl pro Rádio Kanada Darrel Whitehead, jehož otec zemřel v sobotu právě v zařízení Herron. Pan Whitehead tvrdí, že jeho otec byl v zařízení tři roky, ale poslední týdny byl velmi zanedbáván, byl podvyživený, nedostával vodu a byl špinavý. Policie zatím shromažďuje důkazy, jako jsou záznamy z kamer a dokumentace či výslechy obyvatel a zaměstnanců. Vyšetřování může údajně trvat několik týdnů až měsíců.

frantacizek ( 20. dubna 2020 13:43 )

katastrofa, tenhle pouhý vir odhalí mnohé.. V Kanadě, to bych nikdy neřekl, tak vyspělá společnost. To jsou věci.

MAMKA2316 ( 20. dubna 2020 13:03 )

Co tak kritici jako je kalousek,fiala další nicky včetně toho co má ty gule jak býk rychle do Kanady !!Všechny kroky jsou jasná podpora nadnárodních firem !!! Kde se denně vystřídají desetitisíce lidí !!!!! V těchto obchodech se prodává vše od potravin, textilu,bot,salátu, zahradní techniky atd !!!! A našinec musí mít obchůdek o rozloze 60 metru zavřenou a vice zavřeno !!!!To je asi řízená likvidace malých prodejen nebo co ???? Sklenářství s hypermarketu funguje i když tam chodí desítky tisíc lidí !!Ale sklenář kterému přijde deset zákazníku za den mohl otevřít až dnes !!!To nebere rozum !!Napřed likvidace hospod kdy stát ZAKÁŽE V SOUKROMÉM MAJETKU KOUŘIT PODÁVAT GULÁŠ NA DRUHY DEN KDY JE NEJLEPŠÍ ATD !!!! Proč stát netlačí na na bohaté proč pan kníže pan a další co mají dům o rozloze vice jak 60 m čtverečních na osobu povinnost ubytovat ve svém domě chudé rodiny a bezdomovce ??? Proč jen buzerujete chudé a střední třídu ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa