Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pětiletou holčičku zabil koronavirus: Vážné komplikace vyústily v meningitidu

Autor: ran - 
20. dubna 2020
22:27

Malá dcera dvou záchranářů z amerického Detroitu zemřela v neděli na otok mozku. Strávila předtím dva týdny na ventilátoru. Vše začalo, když si holčička před měsícem začala stěžovat na bolesti hlavy.  

Skylar Herbertová (†5) byla zdravá a veselá holčička, která dělala své mamince LaVondrii Herbertové jen radost. Nyní však smutně přepsala záznamy o obětech nemoci covid-19 v americkém státě Michigan. Stala se nejmladším člověkem v regionu, kterého zákeřný vir zahubil. Před Skylar bylo nejmladší oběti 20 let, napsal Daily Mail.

Holčička měla smůlu v tom, že po ochoření nemocí covid-19 ji postihly velmi vzácné komplikace. Vyvinula se u ní zvláštní forma meningitidy. Ani napojení na ventilaci jí nepomohlo. Vše ale, ještě před pozitivním testem na koronavirus, začalo nevinně.

Dříve usměvavou, roztomilou dívenku začala bolet hlava, posléze i v krku a dostala vysoké horečky. Příznaky nechtěly odeznít ani po zahájení léčby. Protože maminku dívčin stav polekal, odvezla svoji holčičku na pohotovost. Z nemocnice už Skylar bohužel nikdy neodešla. Dívku postihl otok mozku a došlo k nevratnému poškození čelního laloku.

Podle maminky dívka nikdy netrpěla žádnými vážnými zdravotními komplikacemi. Na facebookovém profilu Skylařiny maminky se sice dá dohledat, že dívka ve třech letech onemocněla „krupem“ (neboli laryngotracheobronchitidou – zánětlivým onemocněním dýchacích cest virového původu, kdy infekce vede ke vzniku otoku uvnitř hrdla, který brání normálnímu dýchání, pozn. red.), byla jí dokonce poskytnuta léčba s dýchací maskou, ale tehdejší nemoc prý nebyla vážná a obešla se bez větších komplikací. Proti koronaviru o dva roky později už bohužel dívčin organismus obranu nenašel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa