Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nový módní koronahit: Svatební roušky! Návrhářka popsala, po čem nevěsty touží

21. dubna 2020
16:36

Chodit se zakrytými dýchacími cestami je povinnost i symbol doby. Roušky se stávají módním doplňkem. Snoubenci si je na chystané svatby dokonce začali pořizovat ve slavnostní verzi anebo z recese.

„S novým nařízením vlády sice snoubenci mít roušku nemusí, ale to platí jen během obřadu. Nevěsta je v šatech však delší dobu, a proto chce ladit, i když má na sobě roušku,“ říká Lucie Freiberková, majitelka svatebního salonu Pronuptia Paris, která přišla se svatebními rouškami jako jedna z prvních.

Roušky se staly módním doplňkem i nutností. „Patří k současnému životu a ještě dlouho zřejmě budou,“ vysvětluje Freiberková. I jako vzpomínka. Ne každý chce nebo může mít svatbu s omezeným počtem hostů. Přibývá přesunutých nebo úplně zrušených. „Svatební roušku si pořizují nevěsty i jako vzpomínku na svatbu, která neproběhla. Některé chtějí roušku i z recese,“ popisuje návrhářka Táňa Kanabe (43) z Brna. Ta nyní výrobu šperků, doplňků a dekorací na svatby vyměnila za rouškománii, aby se uživila.

Video  Šéf CzechTourismu: Většina Čechů letos s dovolenou váhá nebo ji nechce, poukazy je nalákají.  - Bohuslav Štěpánek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa