Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Karanténní večírek v hospodě u Luhačovic?! Na druhý den místní „pozvali“ policii!

V bývalé hospodě popíjeli alkohol: Došlápla si na ně policie.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
21. dubna 2020
13:25

V bývalé hospodě nedaleko Luhačovic byla už druhý den slyšet hlasitá hudba. Na místo vyjela policejní hlídka, aby vše prověřila. Když dorazili policisté na místo, zjistili, že se uvnitř nacházejí tři lidé, kteří pijí alkohol u ohně. Nevyšlo je to levně.

V neděli po deváté hodině večer vysílal operační důstojník policisty do jedné obce nedaleko Luhačovic. „Podle oznámení místních obyvatel měla být v bývalé hospodě slyšet už druhý den hlasitá zábava, ač je v současné době na území našeho státu zakázán volný pohyb občanů,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková. 

Když dorazili policisté na místo, z bývalé hospody se opravdu ozývala hlasitá hudba, která byla doprovázena vulgaritami a smíchem. „Na zahradě policisté zastihli tři mladé muže ve věku čtyřiadvacet, pětadvacet a sedmadvacet let, přičemž ani jeden z nich nebyl místní a nebyli v žádném příbuzenském vztahu. V přítomnosti policistů měli všichni tři nasazené roušky,“ uvedla dále mluvčí.

Mladíci policistům řekli, že celý den v hospodě uklízeli a že si večer rozdělali oheň, opékali uzeniny a popíjeli různé druhy alkoholu. „Policisté muže poučili, že porušili nařízení o zákazu volného pohybu osob v České republice a vysvětlili jim, že akci mají neprodleně ukončit. Přestupek předali k dořešení pracovníkům přestupkového odboru příslušného úřadu,“ zakončila Kozumplíková s tím, že mužům ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání