Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Konspirátor tvrdil, že covid-19 je jen politický trik: Virus ho nakonec zabil

Autor: jel - 
21. dubna 2020
22:58

John W. McDaniel (†60) z amerického státu Ohio, nevěřil, že je celosvětová pandemie skutečnou hrozbou. Ostře protestoval proti karanténě a na svém facebookovém profilu dokonce sprostě urážel guvernéra. Koronavirem se však McDaniel sám nakazil a ve středu nákaze podlehl.

V USA prostestují tisíce lidí proti karanténě a požadují znovuotevření obchodů, barů a restaurací. John W. McDaniel patřil k těmto lidem a dokonce zašel ještě dál, tvrdil, že virus je jenom politický trik a žádné nebezpečí lidem nehrozí.

„Pokud je pravda, co jsem slyšel, že DeWine (guvernér státu Ohio, pozn. red.) nařídil uzavření všech barů a restaurací, říkám s*ačka,“ napsal konspirátor 15. března na sociální síť. „Neměl na to právo. Pokud jste paranoidní a bojíte se, že onemocníte, prostě nechoďte ven,“ pokračuje rozhořčený příspěvek.

Stránka s kontroverzními názory byla po smrti autora vymazána, přesto se však ofocené příspěvky šíří světem dál. McDaniel byl navíc prvním člověkem, který ve městě Marion County podlehl nebezpečné nákaze. „Jménem celé obce Marion County vyjadřujeme nejhlubší soucit s jeho rodinou a přáteli,“ uvedla místní komisařka pro veřejné zdraví Traci Kinslerová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa