Už odmala jsou na kameru zvyklí. „My jsme s nimi vždy každou nabídku konzultovali,“ říká herečka a moderátorka. Pak se svěřuje, že být s vlastními dětmi na place nemusí být žádný med. „Někdy je fakt lepší a hlavně jednodušší pracovat s cizími. Náš Míša je průbojnější než jeho sestra. Je schopný říkat režisérovi na place, jak by se to dalo udělat lépe,“ popisuje Decastelo.

Když herečka právě netočí, dělá dětem řidičku a podržtašku. „Kromě odvozu mě vůbec nepotřebují. Vědí, kde je nalíčí, kde je catering a tak. Já pak jen lítám a hledám je,“ směje se herečka. Většinou ratolesti najde ve společnosti herců. Zuzanka má ráda Marka Lamboru (24), který představuje jednu z hlavních rolí – podnikatele Janka, Michael zase tíhne k Filipu Blažkovi (46), s jehož seriálovými syny se skamarádil.

Rodina má velkou výhodu, že může díky tátovi, kreativnímu producentovi a šéfautorovi, vidět doma díly hodně dopředu. Všichni se moc těší, až se budou moct k natáčení vrátit. Zatím je na neurčito pozastaveno kvůli situaci ohledně koronaviru, a tak Slunečná běží na TV Prima v současné době jen jednou týdně.

René Decastelo začínal jako novinář. Vedle Slunečné se podílel jako dramaturg, scenárista a kreativní producent na seriálech Doktoři z Počátků, Ordinace v růžové zahradě, Ohnivý kuře, Modrý kód a Krejzovi. Napsal řadu knih, některé pod pseudonymem Božena Svárovská. Z prvního manželství má syna Eliase (16).

Eva Decastelo na sebe upozornila moderováním televizní reality show Big Brother, zahrála si druhou velkou roli v kanadském pokračování seriálu Xena a v americkém seriálu Immortal s Lorenzem Lamasem, doma působila v seriálu Ulice. Hraje také divadlo.

Michael Decastelo si zahrál v pohádce Pravý rytíř a ve filmu Špindl 2. Nejvíc ho ale proslavila televizní reklama, v níž obohatil český slovník o nové slovo – kuřízek.

Zuzana Decastelo se objevila stejně jako bratr v pohádce Pravý rytíř a ve Špindlu 2. Zahrála si také v Románu pro pokročilé a v seriálu Bohéma.

VIDEO: Provokatérka Eva Decastelo hlásí: Karanténa je super dovolená! Mám našetřeno.
Video
Video se připravuje ...

Provokatérka Eva Decastelo hlásí: Karanténa je super dovolená! Mám našetřeno. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
62 fotografií