„Byl jsem úplně pomlácenej. Měl jsem sedm zlomenin v obličeji. Šel jsem na Kapverdách do vody, která byla po pás, a přišlo nějaký zemětřesení, jak jsem se později dozvěděl, ta vlna mě zvedla a flákla se mnou o dno, a pak znova,“ zaskočil na Českém rozhlasu Dvojka v pořadu Blízká setkání moderátorku Terezu Kostkovou (43) s hrozivou historkou, kterou dokázal celých osm let před veřejností tajit.

„Tak mě vytáhli, naštěstí tam byla nějaká francouzská doktorka. Měl jsem prasklý patro, nos jsem měl nakřivo. Když se mě pak ptali, jak chci ten nos udělat, tak jsem říkal, že ho chci mít jako Sagvan Tofi, tak nevím, jestli se jim to povedlo, jsem chtěl bejt hezkej,“ popsal v rádiu Geňa následky vodního neštěstí s humorem sobě vlastním.

„V nemocnici na Kapverdách mě dali na rentgen a vedle mě stála doktorka, a zatímco u nás odejdou do jiný místnosti, aby byli krytý od toho záření, tak tadyta stála vedle mě a cvakla to. Nejhorší bylo, že byla těhotná, tak jsem si říkal, když takhle udělá deset až dvacet rentgenů za den, co se jí pak může asi narodit, taška od bot? Zdravotnictví je tam trošku jiné než tady,“ odlehčil Richard Genzer sled děsivých událostí, které, jak přiznává, na něm zanechaly dočasné psychické následky.

„Je to zvláštní, ale díky tomu jsem začal rybařit a vodu mám rád. Ale po tom úrazu to bylo nepříjemný, nemohl jsem do vany, nemohl jsem se potopit. Když jsem se pak třeba jednou díval na televizi a byl tam záběr, kde se potápěli a přišla vlna, tak jsem se málem pozvracel. Měl jsem nějakej blok v hlavě, ale přešlo to,“ popisuje trauma z vody oblíbený bavič a člen legendární Partičky.

„Podařilo se mi to utajit, vypadal jsem, jak když někomu dlužím peníze a dostal jsem nabančíno. Byl jsem jak nějakej plakát ODS, celej modrej,“ vzpomíná v pořadu s Terezou Kostkovou, jak kvůli zájmu veřejnosti po návratu domů raději vyšel z letiště jiným východem, než měl. Jak ale sám řekl, po letech mu už nevadí o dramatickém konci exotické dovolené mluvit otevřeně.

VIDEO: Richard Genzer shání peníze! Rozhodně nejde o malou částku... 

Video
Video se připravuje ...

Richard Genzer shání peníze! Rozhodně nejde o malou částku... Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
50 fotografií