Kvůli obezitě se vzdala zpěvu, ale stejně nezhubla. Nedožiješ se čtyřiceti, pohrozili jí lékaři

Aubrey Johansen se kvůli své nadváze musela vzdát zpěvu.
Foto: profimedia.cz
25. dubna  2020 
 06:00

Aubrey Johansen z Clevelandu v Ohiu měla díky svému nádhernému hlasu nabídku studovat hned na čtyřech prestižních uměleckých školách! Přestože by hlasově mohla konkurovat nejedné zpěvačce, kvůli jejím kyprým tvarům Audrey nakonec nikde nepřijali. To mladou dívku srazilo na kolena a hudby se nadobro vzdala. Obezita ale začala ohrožovat její zdraví, a tak se Američanka rozhodla radikálně zhubnout. Podstoupila zmenšení žaludku a během roku její váha klesla o neuvěřitelných osmdesát kilogramů! Dnes se pyšní konfekční velikostí osmatřicet.

Devětadvacetiletá Američanka vážila ještě před pěti lety téměř sto šedesát kilogramů. Její vysoká váha jí dokonce zabránila vystudovat zpěv. Když nakráčela na casting, řekli jí: „Milujeme tvůj hlas, ale kvůli větším proporcím tě nemůžeme obsadit." Audrey to neskutečně ranilo a s hudbou skončila. „Je těžké uspět ve stávajících společenských hodnotách. Velká dívka prostě nedostane hlavní roli," tvrdí žena z Ohia, která dnes pracuje jako šéfkuchařka.

Její nadváha ale tehdy začala znepokojovat i lékaře. Ti předpokládali, že se stávajícím nezdravým životním stylem se Audrey nedožije více než čtyřiceti let. Zoufalá snaha se uzdravit tak dívku přiměla k rozhodnutí co nejrychleji zhubnout. Mladá žena podstoupila bypass žaludku, ale nevěděla, že ten pravý boj ji teprve čeká. Několik týdnů na tekuté stravě bylo opravdu krušných a myšlenka vzdát se milovaného jídla byla o to těžší. To, co přišlo poté, ale opravdu nečekala.

Po tak velké redukci jí totiž zůstala spousta přebytečné kůže. „Máte v mysli nějakou vizi, jak budete vypadat. Myslíte si, že budete fit a nádherná, ne jako roztavená máslová tyčinka," tvrdí Audrey Johansen. Nakonec se jí podařilo zhubnout o devětasedmdesát kilo tuku. „Necítila jsem se vůbec atraktivní. Dokonce jsem si říkala, jestli jsem předtím nevypadala lépe. Byl to pro mě velký mentální boj," popisuje Audrey.

I přes velký úspěch v hubnutí se Audrey zdráhala chodit v létě v bikinách a styděla se svléct se i před svou přítelkyní. Je dnes sice zdravá a šťastná, ale k úplné spokojenosti jí chybí ještě podstoupit operaci k odstranění přebytečné kůže. Držíme jí palce!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji