Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dramatické video a chvíle mezi životem a smrtí: Jan a Jakub bojovali o život muže, který zkolaboval!

Autor: VaB - 
24. dubna 2020
10:22

Policisté vyjížděli společně se záchranáři do jednoho z domů ve Dvoře Králové nad Labem. Muž si stěžoval na nevolnost a zanedlouho zkolaboval. Dramatické video zachytilo boj o jeho život. Ten naštěstí skončil úspěšně.

Dramatický boj o záchranu lidského života. K jednomu takovému případu došlo ve Dvoře Králové nad Labem během velikonočních svátků. Policisté Jakub Šucháček a Jan Šturma vyjeli na pomoc záchranné službě k muži, který si stěžoval na nevolnost, po příjezdu záchranářů ale zkolaboval. Museli ho tak začít resuscitovat.

„Policisté, kteří rovněž v řádu několika minut dorazili na místo, se začali se záchranáři střídat v nepřímé resuscitaci srdce,“ popsala dramatické momenty mluvčí policie Lucie Konečná. 

Video  Policisté zachránili lidský život.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nakonec musel zraněného muže do nemocnice transportovat vrtulník záchranné služby. „Policistky a policisté jsou v těchto situacích vystaveni obrovskému psychickému vypětí. Proto jsem rád, že v takových chvílích umí situaci vyhodnotit, okamžitě se zapojit a pomoci s cílem zachránit člověku život,“ uvedl mimo jiné ředitel územního odboru Pavel Škandera.

Kdo dřív přijede, ten dřív zachraňuje

„V případě, že policista je u pacienta dříve než zdravotník, berou na sebe do příjezdu záchranáře odpovědnost za resuscitaci člověka,“ dodal Škandera. Případů, kdy policisté dorazí na místo dříve jak záchranáři je mnoho. Výhodou policie je, že jsou neustále v terénu a jejich reakční čas na výzvu je okamžitý. Ve vozidlech vozí zdravotnické materiály, automatické externí defibrilátory a další potřebné věci. Jejich připravenost se vyplatila i tentokrát.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání