Tahle dvojka se neštítí ničeho! A protože jim jejich hříchy stále vycházejí, pokračují v krádežích dál. Na paškál si berou prodejny nejen v Praze. Jedním z nich je recidivista Marián (42), který už si za krádeže odseděl několik měsíců. Na svobodu ho propustili v září 2018, vězení ho ale, zdá se, nenapravilo. 

„Muž využívá chvíle, kdy se zaměstnanci obchodu věnují jiným zákazníkům, a v nestřeženém okamžiku schová do přinesené tašky vybrané zboží. Ta je pro tyto případy upravena tak, aby bezpečnostní rám lup neodhalil a muž tak mohl obchod nerušeně opustit,“ popsal jeho modus operandi policejní mluvčí Jan Rybanský.

Marián je navíc soudně vyhoštěn ze země a má zákaz pobytu na území Česka až do března 2023! „Po vykonání trestu republiku neopustil a dále pokračoval v trestné činnosti. Z tohoto důvodu byl na muže obvodním soudem pro Prahu 5 v srpnu 2019 vydán souhlas s jeho zadržením a byl zaveden do evidence osob v celostátním pátrání,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po zloději Mariánovi a jeho parťákovi. Policie České republiky

V poslední době nepracuje sám, má parťáka, který mu krádeže usnadňuje. I po něm policisté pátrají. „Touto cestou se obracíme na širokou veřejnost  s žádostí o spolupráci. Pokud víte, kde se jmenovaný nachází nebo znáte totožnost jeho ,parťáka', kontaktujte linku tísňového volání 158,“ vyzývá mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií