Knížka herce Vala Kilmera, hvězdy akčního snímku Top Gun, komedie Přísně tajné!, či z fantasy pohádky Willow, bude zcela nepochybně bestseller. Skrývá v sobě totiž celou řadu překvapujících odhalení. Jen co světem proletělo hercovo odhalení, jak se při natáčení výše zmiňovaného Top Gunu od zbytku ansámblu distancoval během natáčení Tom Cruise (57), jenž se plně soustředil na svou kariéru a večírky mu byly cizí, nyní Kilmer šokuje dalším přiznáním: Byl bláznivě zamilovaný do své herecké kolegyně Angeliny Jolie, s níž si zahrál v historickém velkofilmu Alexander Veliký.

Kilmer, který ve snímku z roku 2004 ztvárnil Filipa II. Makedonského, prý na nabídku hrát v tomto snímku kývl především kvůli ní – Jolie totiž ztvárnila jeho manželku, královnu Olympias. „Vzniklo mezi námi přátelství. Stál jsem při ní v době, kdy její maminka prohrávala boj s rakovinou, bydlel jsem ve stejném hotelu jako ony,“ píše ve své knize Kilmer.

„Nemohl jsem se dočkat, až ji políbím a koupím jí soukromé letadlo a budu na strop malovat V+J, abych náš vztah oslavil. Zrovna si adoptovala prvního syna Maddoxe a všichni byli posedlí touto postmoderní Madonnou, dokonalým obrazem nepřístupné hvězdné situace a neuvěřitelně elegantním mateřským instinktem,“ vzpomínal Kilmer.

A posedlý jí byl podle všeho i Kilmer, jenž se v minulosti vždy obklopoval krásnými ženami: Randil například s topmodelkou Cindy Crawfordovou (54), zpěvačkou Cher (73) a s herečkou Joanne Whalley (58), kterou si vzal za ženu, měl s ní dokonce dvě děti, dceru Mercedes (28) a syna Jacka (24).

S Angelinou to byl vztah ale podle všeho velice intenzivní – a to, že mezi nimi bylo něco více než jen přátelství, tehdy potvrdil muž, který dvojici přistihl a okamžitě napráskal do médií. „Byli u nás ubytováni celý týden a neustále si volali pokojový servis. Z pokoje totiž skoro vůbec nevycházeli. Ale když jsem uviděl Angelinu, vypadala šťastně,“ tvrdil onen dotyčný pro britský deník Daily Star.

Kilmer na Angelinu dodnes pěje jenom samé ódy. „Angelina mě zachránila. Bál jsem se samoty. Když se mě lidé ptají, jaká je Angelina, vždy odpovím jen jedno: Byla skoro jako všechny ostatní zpěvačky a herečky, ale přece něčím víc. Byla krásnější, moudřejší, tragičtější, okouzlující, více nohama na zemi,“ cituje britského herce deník Daily Mail. Jejich vzájemné pobláznění však skončilo po poslední klapce. Ona se pak pustila do natáčení akčního snímku Mr. & Ms. Smith, kde poznala Brada Pitta, tehdy ženatého s komediální hvězdou Jennifer Anistonovou (51).

VIDEO: Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Angeliny Jolie, který hravě zvládnete David Hanuš

Fotogalerie
47 fotografií