Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná manželka mexického mafiána na útěku: Je tak tajemná, že není ani v populárním seriálu Narcos

Autor: ran - 
24. dubna 2020
20:01

O první ženě bývalého „kápa“ Rafaela Cara Quintera se ví jen to, že porodila čtyři děti jednomu z největších drogových zločinců Mexika, má zřejmě velké majetky a že se po ní slehla zem, stejně jako po jejím bývalém manželovi. Ten se od roku 2013 ukrývá snad někde v jihovýchodní Asii před spravedlností Mexika a USA. 

Za polapení Rafaela Cara Quintera (67), starého pašeráka drog a jednu z hlav a spoluzakladatele největšího mexického drogového kartelu, vypsala americká vláda odměnu v přepočtu přes půl miliardy korun! Na „nedotažený“ příběh mexického mafiána upozornil argentinský server infobae.com. 

Tenhle Mexičan byl sice v roce 1985 na 40 let za své závažné zločiny vsazen do mexického vězení, ale právníci ho v roce 2013, tedy 12 let před uplynutím celého trestu, ze žaláře dostali kvůli údajnému formálnímu pochybení v obžalobě. Když se přišlo na to, že k žádnému pochybení vlastně nedošlo, byl už mafián někde daleko „za kopečky.“ 

María Elizabeth Elenes Lermaová tomuto arcizločinci porodila čtyři děti. A byla a zřejmě stále je napojena na jeho finanční sítě. Podle zprávy amerického Úřadu pro potírání drog vlastnila v roce 2013 spolu se svou dcerou vilu v tehdejší hodnotě 10 milionů mexických pesos (jen o půl milionu víc to dělá v českých korunách) a také malý, ale velmi luxusní lázeňský hotel s patnácti pokoji, kde v roce vydání zprávy stála jedna noc pro jednu osobu 4 500 pesos (přibližně 4 700 korun). Obě nemovitosti se nacházejí na území Mexika. 

Jinak Elenes Lermaová zůstává mlhavou personou a ví se oní tak málo, že se ani neobjevuje mezi postavami známého kriminálního seriálu Narcos: Mexiko, který od roku 2018 vysílá internetová filmová služba Netflix.

Její manžílek se dnes údajně ukrývá v horských oblastech tzv. Zlatého trojúhelníku na hranicích Thajska, Barmy a Laosu, který má bohatou „historii“ produkce drog, zejména opia a hašiše. Ze všeho nejvíc se dealer bojí, aby se nedostal před americké soudy. Protože ty by si na svém rozsudku za osm vážných zločinů, včetně vraždy agenta Úřadu pro potírání drog, už daly záležet.

Zobrazit celou diskusi