Britský fešák Henry Cavill, jenž se proslavil například v pohádce Hvězdný prach či v seriálu Tudorovci v roli Charlese Brandona, vévody ze Suffolku, se nijak netají tím, že je tak trochu „geekem“. V minulosti tohle slovo označovalo především nadšence do IT, dnes ale zahrnuje už téměř všechny fanoušky sci-fi nebo fantasy. Pro příklad si stačí vybavit třeba Komiksáka z populárního kresleného seriálu Simpsonovi.

A i když na to urostlý Cavill, představitel Clarka Kenta či Geralta z Rivie, co si nabušil skutečně úctyhodnou muskulaturu v posilovně, na první pohled rozhodně nevypadá, i on je takovýmto typem člověka.

Místo toho, aby v koronavirové karanténě trpěl depresemi a bál se nakažení virem covid-19 tak jako většina populace, on si ve vládou nařízeném „domácím vězení“ libuje a věnuje se koníčkům, na které jinak pro svůj vytížený pracovní program nemá čas – a jaké by u něj člověk rozhodně nečekal. Je totiž velkým fanouškem hry Warhammer, a tak si sám maluje miniaturní figurky, které jsou ke hře potřeba.

„Rozhodl jsem se oprášit nějaké své staré dovednosti a vyzkoušet si nějaké nové! Koneckonců je teď doba znovuzrození. Jak vidíte zde, vypadá to trochu jako malinká helma... což taky je. Jedním z mých téměř celoživotních koníčků, kterým se věnuji, ale ne až aktivně, je právě tohle,“ svěřil se Cavill svým fanouškům na instagramu. „Pokud jste předtím popírali, že jsem geek, teď už to popřít nemůžete,“ vtipkoval charismatický herec. 

Kromě toho, že poté ještě poděkoval všem zdravotníkům, kteří ve Velké Británii dělají, co jenom můžou, aby se s pandemií koronaviru popasovali. Nejenže to jeho fanoušci ocenili, získal si navíc jejich srdce především přiznáním, že je „jedním z nich“.

VIDEO: Trailer k seriálu Zaklínač

Fotogalerie
66 fotografií