Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena si sama vytrhla zub pomocí nože a zubní nitě: Kvůli pandemii nesehnala zubaře

Autor: jel - 
24. dubna 2020
22:11

Matku dvou dětí Helen Shiresovou (41), z Dewsbury ve Velké Británii, trápily bolesti zubu už delší dobu. Měla už domluvené ošetření, to však bylo zrušeno kvůli koronavirové pandemii. Když se stala bolest nesnesitelnou a na pohotovosti jí řekli, že pro ni nemohou nic udělat, statečná Helen si dodala odvahy alkoholem a vzala věci do vlastních rukou.

Helen se pro domácí „operaci“ zubu rozhodla minulý týden poté, co  strávila kvůli bolesti tři bezesné noci. Svému zubaři se snažila několik dní dovolat, ozývala se však pouze hlasová schránka. Zkusila zavolat i na pohotovost, tam jí však řekli, že pokud nejde o život, nemohou jí pomoct. Maximálně prý mohou zajistit, aby se jí zubař ozval.

„Vzala jsem ostrý kuchyňský nůž, abych uvolnila zub,“ popsala děsivou zkušenost Helen pro britský Mirror. „Neměla jsem odvahu to udělat, tak jsem si musela dát trochu alkoholu na kuráž,“ podotkla. Vrcholem ironie je, že zubař jí zavolal, zrovna když byla v polovině domácí operace. I tak jí ale sdělil, že ji může ošetřit nejdříve za šest týdnů, spíš za tři měsíce.

Objevuje se čím dál více zpráv o lidech, kteří se doma posilnili alkoholem, aby snížili bolest, a zub si vytrhli sami pomocí zubní nitě a nože, či jiných pomůcek, které našli doma. „To není ve 21. století přijatelné,“ řekl k tomu Mirroru nejmenovaný místní zubař.

zapletalikovi ( 25. dubna 2020 00:24 )

Ono to nebylo se zubaři moc slavné ani před karanténou. Minulý rok jsem volala své zubařce, že mne bolí zub. Její reakce : nemám místo ani čas, pokud to nejde vydržet, běžte na pohotovost.....

offline ( 24. dubna 2020 23:25 )

Dokud to nedojde tak daleko, že si lidé budou sami operovat slepá střeva jako Leonid Rogozov, tak hurá na dovču k móři, on se o nás někdo postará...

Zobrazit celou diskusi