Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavní chalupáři Jirák, Bílá i Janů: Jak si na venkově žijí naše celebrity?

/
  • Jak si chalupaří naše celebrity?
    Aktualizováno - 24. května 2020 ● 15:49
    2. května 2020 ● 18:01

    Koronavirová karanténa vyhnala mnohé lidi z měst na chalupy. A nejinak je tomu i v případě našich celebrit. Přestože mnohé hvězdy českého šoubyznysu s gustem tráví dovolenou spíše v zahraničí a posílají pak na sociální sítě fotky z míst, kam se my, „normální smrtelníci“ s normálním platem, nejspíš nikdy nepodíváme, existují tací, co na naši kotlinu nedají dopustit. Kteří herci a zpěváci se mohou pochlubit skutečně vymazleným bydlením na venkově?

  • 1.

    Eva Pilarová (†80)

    Česká zpěvačka a herečka Eva Pilarová, trojnásobná vítězka čtenářské ankety Zlatý slavík, která zesnula letos na počátku března, jezdila načerpat energii do bývalého statku, který byl přebudován na útulnou chalupu s roubenou stodolou. Místo, co pro ni bylo rájem, stálo na Českolipsku a talentovanou umělkyni údajně zaujalo především kvůli rozkvetlému sadu, co u stavení rostl. Přestože exteriér vypadal jako stylové venkovské stavení i s roubenou stodolou, uvnitř byl luxusně zařízený. „Chalupu jsem koupila v květnu v roce 1968 a všechno jsem tu zařizovala sama. Tady vlastně nic nebylo, a co zůstalo, to bylo na vyhození. Sháněla jsem postupně jednotlivé kusy nábytku,“ nechala se slyšet Pilarová. Nyní péče o tuto chaloupku bude spočívat na jejím posledním životním partnerovi a manželovi, bývalém tanečníkovi Janu Kolomazníkovi (67).584228:full:true:true

  • 2.

    Jan Kuželka (73)

    Herec Jan Kuželka, velký herec malých rolí, má útulnou chalupu s velkou zahradou na Příbramsku, kam jezdí, kdykoli mu to čas dovolí. Toto místo je totiž pro něj srdeční záležitostí: Trávil zde celé své dětství. A je zde i během nedobrovolných „koronavirových prázdnin“, které ho připravily o celou řadu pracovních zakázek. Podle jeho vlastních slov mu tady nezbývá nic jiného, než aby si mezi všemi těmi manuálními činnostmi, co zahrnují sekání dřeva či prořezávání stromků, oživoval texty, zatímco jeho manželka hrabe listí a sází jarní kytičky. Stavení, v němž našel dočasný azyl během pandemie viru covid-19, postavil jeho dědeček těsně před válkou v roce 1938 a poté, co ho Kuželka po letech zdědil, ho kompletně zrekonstruoval.

    Herec Jan Kuželka má na chaloupce spoustu práce.
    Autor: Herminapress

  • 3.

    Jaroslava Obermaierová (74)

    Oblíbená herečka Jaroslava Obermaierová, známá nejen z nekonečného seriálu Ulice, svou chalupu zbožňuje. A není divu. Dlouhotrvající rekonstrukce vesnického stavení nedaleko Zruče nad Sázavou se jí totiž opravdu povedla! „Domeček byl starý, pomalu jsme ho rekonstruovali a za třicet let ho proměnili na krásné bydlení. Díky tomu se ze mě stal napůl Nepražan,“ prozradila Blesku představitelka Vilmy Nyklové. Před velkou rekonstrukcí chaloupky, kde žije Obermaierová společně se synem a několika domácími mazlíčky, nebyla přitom v domě zavedena voda ani plyn, a spíše než idylický domov prý připomínal ruinu. „Nic tu nebylo, jen nepořádek. Tak jsem ráda, že dneska zahrada kvete,“ dodala.

    Na chalupě je nejraději sama.
    Autor: Jakub Poláček

  • 4.

    Jiří Krampol (81)

    Známý bavič a herec Jiří Krampol míval chaloupku na Okoři. „Původně to byl nouzový domek, které se v třicátých letech stavěly, teď jsme z toho udělali takovou americkou střelnici. Máme tu takové polokýče. Plakáty, kovbojské klobouky, americké čepice, nože a další věci z cest po USA,“ prozradil před nějakou dobou Krampol se smíchem. Domek v podhradí zříceniny hradu Okoř koupil před více než třiceti lety na doporučení souseda, hudebního skladatele Petra Hapky (†70). „Jaký jsem chalupář? Baví mě stříhat keře. Jinak zahrádka je v rukou mojí Hanky,“ dodal herec v dobách, kdy pro něj bylo asi všechno o něco jednodušší. V roce 2014 milované stavení prodal, protože už se o něj neměl kdo starat. Přece jen Jiří už má svůj věk... Posléze se jeho život ještě zkomplikoval a jeho manželka se nyní nachází v léčebně v pražských Bohnicích.

    Jiří Krampol s manželkou Hankou na chalupě
    Autor: CNC_Martin Pekárek, Daniel Černovský, Martin Přibyl, Alexandr Malachovský, Marek Pátek

  • 5.

    Lucie Bílá (54)

    Zpěvačka Lucie Bílá našla svůj ráj v obci Líšný na Maloskalsku u Českého ráje. K přepychovému patrovému stavení o rozloze 140 metrů čtverečních zpěvačka vlastní i pozemky o rozloze přes sedm tisíc metrů čtverečních, na kterých se pasou ovečky. Chalupu kdysi koupila společně se svým partnerem Petrem Kratochvílem (68), poté, co se rozešli, ji však prodali. Bílá si však toto místo natolik zamilovala, že si ho po dlouhých jedenácti letech odkoupila zpátky. „Je to neskutečné místo,“ svěřila se mnohonásobná držitelka ocenění Zlatý slavík podle magazínu Aha! „Když venku prší a je zima, zalezu si na pec a jen se válím a čtu. Nejraději mám, když je pec vyhřátá, přikryju se velkou duchnou a sním,“ prozradila zpěvačka s tím, že jí vůbec nevadí, že do chaloupky vede pouze polní cesta.

    Chalupa Lucie Bílé v obci Líšný
    Autor: CNC_Martin Pekárek, Daniel Černovský, Martin Přibyl, Alexandr Malachovský, Marek Pátek, L. Hatašová

  • 6.

    Michaela Dolinová (56)

    Přestože herečka a moderátorka Michaela Dolinová původně žádnou chalupu nechtěla, dnes by tu svou v severních Čechách neměnila. Objevila totiž místo, které celou její rodinu zaujalo. „Uchvátila nás zejména zdejší kouzelná zahrada, velká půda a zahradní domek, který mi přišel ideální pro naše dvě holčičky. V jakém stavu je ale samotný dům, mě tehdy nějak nenapadlo řešit,“ konstatuje dnes po deseti letech Míša Dolinová. Bohužel se ukázalo, že chalupa bude vyžadovat důkladnou rekonstrukci, protože nemá ani koupelnu, ani WC, a půlka starého domu je vlastně téměř nepoužitelná. Navíc bylo potřeba kompletně předělat rozvody vody a celou elektřinu. „A když už, tak jsem si nechala postavit na zahradě také novou kadibudku, u které prostě miluju výhled na stromy,“ směje se herečka. Její chalupa je dnes komfortní oázou klidu a pohody.

  • 7.

    Petra Janů (67)

    Za třicet let zpěvačka Petra Janů svoji chalupu v jižních Čechách vymazlila do posledního detailu, a jak sama Blesku prozradila, byla to láska na první pohled. „Původní majitel dodnes nechápe, že jsme ani nechtěli vidět vnitřek,“ vzpomíná s úsměvem Janů. Rekonstrukci řídil Petřin dnes již zesnulý muž Michal Zelenka (†63). Přistavělo se patro a zrekonstruovalo přízemí. Slavná zpěvačka tehdy působila jenom jako „pomocný personál“: Vařila řemeslníkům a nakonec všechno uklidila. A i když se holedbala tím, že na chaloupce nebude pracovat, nakonec přece jenom změnila názor. „Časem jsem zjistila, že čerstvá rajčata, okurky a bylinky ze skleníku jsou moc dobrá věc a květiny v truhlících, miskách i na záhonech jsou moc hezké,“ vysvětlila.

    Chalupa Petry Janů je jí oázou klidu.
    Autor: Petr Bílek

  • 8.

    Ota Jirák (71)

    Slavný herec a dabér Ota Jirák má chaloupku v Českém ráji. S manželkou Drahomírou stavení koupili před osmnácti lety. „Táhlo nás to sem, já se narodil šestnáct kilometrů odsud, žena je z Boleslavi,“ vysvětlil Blesku Ota Jirák. A dodává, že jeho dům má poměrně bohatou historii. „Je to původem hospoda, poprvé zmiňovaná v kronice mnichovohradišťského zámku jako zavedená formanská hospoda na cestě do Žitavy z roku 1557,“ říká s chloubou v hlase, i když zároveň přiznává, že ho líbezné stavení, kde rád pobývá se svou paní i jezevčíkem Ferdou, stálo nemalý peníz. „Co jsem vydělal, vrazil jsem sem,“ smál se. A jeho nejoblíbenější místo v chalupě nebo na zahradě? To se budete divit! „Mám tajný kamrlík, kam se leze skříní. Chodím tam spát, když hodně chrápu,“ vysvětlil potutelně.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak bydlí Ota Jirák? Štábu Můžu dál? ukázal svou chalupu! TV Barrandov

  • 9.

    Roman Skamene (65)

    Herec Roman Skamene, jenž je v současné době viděn na televizních obrazovkách v seriálu Modrý kód, si svou chaloupku pořídil v Nižboru u Berouna. Sám si v ní všechno opravuje a vylepšuje. „Baví mě dělat s rukama, takže jsem si tu hned vybudoval dílnu a pořád v ní něco kutím. I když je pravda, že v ní zrovna moc velkej pořádek nemám,“ uvedl Skamene pro Aha! Sám vymyslel například zbudování venkovního krbu v rohu kůlny. „Prostě jsem odkopal roh širokých zdí a oheň je vidět ze všech stran,“ vysvětlil. Interiér chalupy vymýšlela ale jeho manželka. „Jediná moje záležitost je sbírka petrolejových lamp, nic víc. Všechno ostatní je parketa mé ženy,“ dodal herec.

    ...nebo spíše vile.
    Autor: Herminapress

  • 10.

    Veronika Žilková (58)

    Také herečka Veronika Žilková se mohla pochlubit chalupou v Orlických horách, ale přišel čas se jí vzdát. Zrekonstruovaná roubenka uprostřed lesů je k mání za téměř 6 milionů korun. „Naše rodina chalupu vlastnila 60 let a teď hledá nového majitele. Někdy musíte opustit staré a oblíbené a vykročit dál,“ posteskla si na sociální síti slavná herečka a matka známé skandalistky Agáty Prachařové (34), která v těchto dnech řeší rozvod se svým manželem Jakubem Prachařem (36).

    6276059:full:true:true

  • 11.

    Galerie

    Důkladněji si bydlení našich celebrit můžete prohlédnout v naší galerii...

    VIDEO: Petra Janů na chalupě na Nežárce 

    Video
    Video se připravuje ...

    Petra Janů na chalupě na Nežárce TV Barrandov

    Fotogalerie
    168 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

zemekf: kdo neropije, má ))))))

(03. 05. 2020 22:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy