Moučková se o odchodu své vrstevnice dozvěděla až od Blesku. „Ale to snad ne!“ zareagovala překvapeně a na chvilku nebyla schopna slova.

Pak se zhluboka nadechla a rozpovídala: „Nemusely jsme se, to je pravda. Je mi to ale upřímně líto, že Heda už není. Přece jen jsme byly stejně staré... Mně bylo dvaadevadesát před dvěma týdny a Heda, pokud se dobře pamatuji, by měla narozeniny v červenci. To to mohla ještě vydržet!“ Proč se obě hlasatelky nemusely, to Kamila prý už ani neví.

„Možná na mě Heda žárlila, proto se do mě celý život navážela. Já jí v životě ale nikdy nic neudělala, naopak jsem ji tenkrát dostala do České televize,“ upřesnila ještě Moučková, která se s Čechovou naposledy viděla před šesti lety při natáčení vzpomínkového pořadu ČT Parta Analog.

„Byla jsi vždycky jenom zprávařka,“ pronesla tehdy Heda na adresu Kamily. A ta okamžitě vybuchla: „Já se na to vyprdnu. Prostě Heda, z p*dele hvězda, tady rozhoduje!“ Usměrňovat je musel až režisér. „To už je teď ale jedno. Neměla to v životě lehké a o mrtvých opravdu jen dobře,“ uzavřela Moučková.

VIDEO: Zemřela Heda Čechová (†91), máma Vladimíra Čecha (†61): Smutná slova o synově smrti.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Heda Čechová (†91), máma Vladimíra Čecha (†61): Smutná slova o synově smrti. Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
36 fotografií