Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Spolu se narodily, spolu zemřely. Zdravotní sestřičky, dvojčata (†37), podlehly koronaviru

Autor: sova, ČTK - 
26. dubna 2020
08:30

Velkou Británii zasáhl případ dvojčat. Obě pracovaly jako zdravotní sestry a v krátkém sledu po sobě podlehly nákaze koronavirem. Kolegové z nemocnice přitom živili naději ještě pár hodin před smrtí jedné ze sester.

„Vždy říkaly, že přišly na svět společně a že by ho taky chtěly společně opustit,“ prohlásila jejich sestra Zoe. Podle ní Katy a Emma žily spolu. Jejich zdravotní stav byl rozdílný a nějakou dobu se necítily dobře. „Neexistují slova, která by vystihla, jak byly výjimečné,“ řekla Zoe. „Chtěly jen pomáhat ostatním. Všechno obětovaly pacientům, o které se staraly,“ dodala.

„Kolegové a kolegyně popisovali Katy jako svůj vzor. Ošetřovatelství pro ni bylo více než jen práce,“ řekla ředitelka nemocnice v Southamptonu Paula Headová.

Emma po devět let až do roku 2013 pracovala ve stejné nemocnici jako její sestra na oddělení chirurgie. „Emmu popisovali jako skvělou ošetřovatelku, klidnou a srdečnou. Všichni ji měli rádi a byla cenným členem týmu, dokud tu byla,“ uvedla vrchní sestra Gail Byrneová.

Zaměstnanci ještě předevčírem večer před hlavním vchodem do nemocnice uspořádali akci s názvem „Potlesk pro Katy“, která se odehrála jen několik hodin před tím, než se dvojčata stala obětí viru.

Jana JJ ( 26. dubna 2020 11:24 )

Dle fotky obě s velkou nadváhou, která je rizikovým faktorem u respiračních chorob. Ale to už se nedozvíme, zda zemřely "na" nebo "s" koronavirem, to se totiž vakcinačním elitám nehodí do statistiky.

Citronel ( 26. dubna 2020 10:27 )

Všude slyšim jak se ten virus zveličuje,že to nic není,kdyby tomu tak bylo,tak by neumírali lidé.Ten kdo měl lehký průběh tak by měl děkovat bohu,že to to přežil a né remcat,že ta opatření jsou zbytečná,kdyby mu zdechl někdo z rodiny,tak by mluvil jinak.Nás to tak myslim,že díky opatřením nezasáhlo,ale ve světě už nemají kde skladovat mrtvoly,proto rychle uvolnit opatření,ať se zaplní i naše márnice.

Okpacka ( 26. dubna 2020 09:57 )

Chtěl jsem na radu demokratů promořením získat kolektivní imunitu, vysmát se diktátoru Babišovi, ale ještě radši chvíli počkám. Podle článku jsem získal dojem, že splést se mohu jenom jednou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa