Vzhledem k ne až tak dobrovolným koronavirovým prázdninám přišel herec a zpěvák Roman Vojtek, jenž se na nás pravidelně usmívá z televizních obrazovek nejenom díky častým reprízám retro seriálu Vyprávěj, ale i kvůli sérii reklam na půjčky v bance, ze dne na den o práci. Volného času se proto rozhodl využít například k zvelebování svého bydla. „Počasí přálo, takže je tu dlouho odkládaná rekonstrukce jezírka. Ještě že na to nejsem sám a mám silné pomocníky,“ žertoval počátkem dubna herec, jemuž asistovali jeho dva potomci, dcerka Edita (9) a syn Benedikt (5), které si pořídil se svou bývalou manželkou Terezou.

O pár dní později se Vojtek pochlubil, jak jezírko postupně napouští. „Ještě tak 50 kubíků vody a je to. Ještě že jí je tady v podzemí zatím dost,“ liboval si herec známý nejenom ze seriálů Vyprávěj nebo Linka, ale také z mnoha českých pohádek. Jakmile bylo v jezírku dost vody, neodolal a smočil se v něm. A spolu s ním ozkoušela teplotu vody i dcerka Edita. „Tak první letošní koupačka za námi! Sice jen minutová, páč voda měla 20 stupňů, ale stálo to za to,“ dušoval se Vojtek. Podle výrazu malé Editky to ovšem moc příjemný zážitek nebyl, naopak se zdálo, že holčička nemá daleko k tomu, aby začala pořádně drkotat zoubky.

„Brrr, do takové ledové vody bych asi kluky raději nepouštěla, to dělá z kluků holčičky,“ vtipkovali Vojtkovi fanoušci, čemuž se známý umělec podle všeho upřímně zasmál. Na druhou stranu je ale otužování zdravé a dvacet stupňů není tak málo – například jeho herecká kolegyně Kristýna Frejová (48), s níž si Vojtek zahrál v Modrém kódu, se pravidelně věnuje Memoriálu Alfreda Nikodéma, pořádaného na počest pražského zlatníka a propagátora otužileckého plavání. Na Vánoce si dokonce zaplavala ve Vltavě, co měla jenom 5,6 °C!

VIDEO: Dvojnásobný táta Roman Vojtek: O dětech s druhou manželkou Petrou Vraspírovou (33).

Video
Video se připravuje ...

Dvojnásobný táta Roman Vojtek: O dětech s druhou manželkou! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
79 fotografií